چای ماسالا چیست؟ طرز تهیه چای ماسالا

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا

چای ماسالا نوعی نوشیدنی خوش عطر و تند است که منشاء آن در هند می باشد و فواید دارویی معجزه آسایی زیادی دارد چای ماسالا از ترکیبی بسیاری از مواد تشکیل دهنده از جمله زنجبیل ، هل ، دارچین ، میخک و فلفل سیاه تهیه شده است. گرچه ممکن است نسخه‌ های زیادی از این چای وجود داشته باشد، اما مواد اولیه یکسان هستند. چای ماسالا ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و همچنین ثابت شده است که در کاهش وزن موثر است. چای ماسالا مومنتی نیز همین گونه است و با کالری کمی که دارد میتواند به راحتی به رژیم غذایی اضافه شود. اگر این نوشیدنی بدون شیر یا شکر مصرف شود ، دارای صفر درصد چربی است، بنابراین به همه افراد در تمامی سنین توصیه می شود.

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا :

  • دانه فلفل سیاه 2 عدد
  • آب ولرم 2 پیمانه
  • میخک 6 عدد
  • هل 7 عدد
  • چوب دارچین 2 عدد
  • زنجبیل 2 تکه
  • شیر 2 پیمانه
  • عسل به میزان لازم
  • پودر رازیانه 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه چای ماسالا :

در مرحله اول برای تهیه چای ماسالا ابتدا ادویه چای ماسالا را درست کنید. برای این کار ابتدا میخک، هل سبز، فلفل سیاه و دارچین را در یک ماهیتابه بریزید و به مدت 2 دقیقه روی شعله ملایم حرارت دهید سپس آن‌ها را در یک بشقاب بریزید تا سرد شوند. ادویه ها را آسیاب کنید و به صورت پودر در بیاورید. یا ادویه ها در هاون بکوبید! (کوبیدن ادویه ها، باعث رها شدن رایحه قوی تری می شود)

طرز تهیه چای ماسالا

آب را در یک ظرف به همراه ادویه‌ها و زنجبیل روی حرارت بگذارید تا جوش آید و حدود 20 دقیقه حرارت بدهید تا حجم آب پس از تبخیر نصف شود.

طرز تهیه چای ماسالا

شیر را حرارت داده تا کمی تبخیر شود مراقب باشید شیر سر نرود! سپس عسل را به شیر اضافه کرده و شیر و عسل را داخل آب بریزید.

طرز تهیه چای ماسالا

در مرحله بعد  چای را اضافه کنید تا همراه مواد چند دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کرده و در فنجان بریزید.

طرز تهیه چای ماسالا فوری :

چای ماسالا فوری به نسبت مناسبی با کریمر (Creamer) ترکیب شده است برای تهیه این نوشیدنی به یک فنجان آب جوش نیاز هست. کافیست هر یک قاشق غذاخوری چای ماسالا فوری را در یک لیوان آب جوش بریزید و هم بزنید تا در کمتر ین زمان یک لیوان چای ماسالا را تهیه کنید. تفاوت چای ماسالا فوری با چای ماسالای خالص در این است که چای ماسالای فوری با کریمر ترکیب می شود.

مزایا و فواید ماسالا :

چای ماسالا

هضم را بهبود می بخشد :

درست مثل بسیاری از معجون های گرم ، ماسالا چای برای تنظیم سیستم هضم و سلامت روده عالی است. ادویه های قوی مانند زنجبیل و فلفل سیاه تا حد زیادی مسئول این امر هستند زیرا به تولید آنزیم های گوارشی کمک می کنند که به عنوان کاتالیزور برای تسریع روند هضم و تجزیه چربی ها و پروتئین ها عمل می کنند.

 درد و درد را تسکین می دهد :

گفته می شود که میخک و زنجبیل موجود در ماسالا چای دارای خاصیت ضد التهابی است که با افزایش گردش خون باعث تسکین دردهای شدید می شود و سلول های خونی غنی از اکسیژن را به مناطق دردناک می رساند و علائم را تسکین می دهد.

حالت تهوع را کاهش می دهد :

زنجبیل یک ماده محبوب در ماسلا است که برای رفع حالت تهوع در دوران بارداری شناخته می شود و همچنین بیماری های شایع را درمان می کند.

کنترل فشار خون :

چای ماسالا

اگر با مشکلات فشار خون بالا روبرو هستید ، چای ماسالا ممکن است درمان های طبیعی به شما ارائه دهد. این ماده دارای خاصیت آرامبخش بر روی خون است. این امر به تنظیم گردش خون در بدن کمک می کند و از این طریق از نوسان در سطح فشار خون جلوگیری می کند. روند تشکیل پلاک در رگ های خونی ممکن است باعث انسداد شرایین شود که منجر به بیماری های قلبی می شود. ادویه هایی از جمله ‘میخک’  با کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب بدن از روند ذخیره پلاک جلوگیری می کند.

ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد :

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که دارچین ، ماده ای بسیار رایج در چای ماسالا ، می تواند به کاهش کلسترول بد خون و فشار خون کمک کند ، بنابراین سلامت کلی قلب را بهبود می بخشد.

از سرما خوردگی و گرفتگی بینی جلوگیری می کند :

این چای دارای خواص ضد باکتری ، ضد قارچ و ضد التهاب است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از علائم آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کند. ادویه هایی مانند میخک ، دارچین و زنجبیل در ماسالا به بدن شما می تواند کمک کند تا با سرفه و گرفتگی بینی مبارزه کند. مصرف هر روز حداقل دو فنجان این نوشیدنی هم می تواند شما را از سرماخوردگی دور کند و هم به بهبودی زودتر سرماخوردگی کمک کند. برای داشتن بهترین اثر سعی کنید چای ماسالای گرم بنوشید.

پیشگیری از سرطان :

چای ماسالا

نوشیدن چای ماسالا ، می تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد. مواد ادویه مانند میخک و دارچین می توانند ایمنی بدن را در برابر عفونت تقویت کنند. دارچین به جلوگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر کمک می کند. علاوه بر این ، میخک  می تواند به بدن شما کمک کند تا از قندها بهترین استفاده را بکند. ادویه هایی مانند زنجبیل ، هل ، دارچین و غیره دارای خاصیت پیشگیری از سرطان هستند. خاصیت آنتی اکسیدانی این ادویه ها می تواند به سیستم ایمنی بدن در جلوگیری از سرطان کمک کند. وقتی به طور منظم ماسالا می نوشید ، سیستم ایمنی بدن می تواند در برابر آنتی ژن ها و سلول های سرطانی هوشیار بماند.

خواص ضد التهابی :

بسته به اولویت شخصی ، چای ماسالا را می توان با ترکیب چند ادویه مانند دارچین ، میخک ، زنجبیل و … تهیه کرد هنگامی که یک فنجان ماسالا می نوشید ، فواید ترکیبی همه ادویه ها به کاهش التهاب و اثر تسکین دهنده بر بدن کمک می کند.

انرژی را افزایش می دهد :

وقتی بعد از ساعت های طولانی کار احساس خستگی کردید ، یک فنجان گرم چای ماسالا بنوشید تا انرژی شما را بالا ببرد. ماسالا سرشار از ‘تانن’ است که به احیای بدن کمک می کند. چای ماسالا حاوی مقدار کمی “کافئین” است که می تواند با تحریک سیستم عصبی مرکزی هوشیاری را بهبود بخشد. هنگامی که ماسالا می نوشید ، اثر یکپارچه “تانن” و “کافئین” می تواند خستگی را از بین ببرد و سطح انرژی را افزایش دهد

پیشگیری از دیابت :

ترکیبات موجود در چای ماسالا دارای خواصی هستند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند حساسیت به انسولین در بدن را افزایش می دهند، همچنین سطح قند خون را کاهش می دهند و بدن بعد از مصرف چای ماسالا در دفع قند بهتر عمل می کند.

کاهش افسردگی و اضطراب :

ماسالا به عنوان یک نیرو بخش عمل می کند و از افسردگی و اضطراب رهایی می دهد. محتوای کافئین موجود در ماسالا به بازگرداندن احساس انرژی و نشاط کمک می کند. هل موجود در این نوشیدنی به کنترل احساس تغییر نوسان کمک می کند.

گرفتگی قاعدگی را کاهش می دهد :

یک روش طبیعی و مؤثر برای مبارزه با دل درد قاعدگی است. در این چای عاملی وجود دارد که مشخص می شود تأثیر آرامش بخش بر اعصاب و عضلات دارد.

عوارض و مضرات چای ماسالا :

چای ماسالا

چای ماسالا دارای فواید بی شماری می باشد اما باید در حد اعتدال مصرف شود. با داشتن چای سیاه به عنوان پایه آن ، کافئین دارد که ممکن است  مصرف مقدار زیاد ، بر بدن تأثیر منفی بگذارد و به حالت تهوع و بی قراری منجر شود. چای ماسالا با تعدادی ادویه درست می شود. برخی از ادویه ها می توانند عدم تعادل هورمونی را در بدن در دوران بارداری ایجاد کنند. بهتر است مادران باردار از مصرف این نوشیدنی خودداری کنند.

برای مشاهده مقاله لانگ بلک کلیک کنید

منبع : https://www.vegrecipesofindia.com/masala-chai-recipe-masala-tea/

https://www.feastingathome.com/authentic-masala-chai-recipe/

https://food.ndtv.com/food-drinks/benefits-of-masala-tea-prepare-a-cup-of-kadak-masala-chai-to-kick-start-your-day-2094905

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *