قهوه ترک چیست :
طرز تهیه قهوه ترک با شیر و بدون شیر !
قهوه ترک به روش تهیه قهوه گفته می شود و نه نوع خاصی از قهوه. قهوه ترک به دلیل طعم و روش خاص تهیه و سرو آن بسیار محبوب است و در سراسر خاورمیانه مرسوم است. برای تهیه قهوه ترک هر نوع دانه قهوه (عربیکا ، روبوستا) ممکن است استفاده شود انواع عربیکا بهترین نوع برای استفاده هستند باید دانه ها کاملاً ریز به صورت پودر شده آسیاب شوند. سپس پودر قهوه را در قهوه جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده می شود پس از رسیدن به مرحله مورد نظر در فنجان ریخته و سرو می شود.
در ترکیه چهار درجه از شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد :
(Sade) ساده (ساده؛ بدون شکر)
(Az seker) آز شکرلی (کمشکر؛ نصف قاشق چایخوری)،
(Orta) ارتا شکرلی (شکر متوسط؛ یک قاشق چایخوری)،
(Sekerli) شکرلی (پرشکر؛ یک و نیم یا دو قاشق چایخوری).
موارد مورد نیاز برای تهیه :
- آب سرد ( آب سرد یکی از نکات مهم در تهیه قهوه ترک است.)
- قاشق
- دانههای آسیاب شده قهوه به صورت ریز و نرم
- قهوه جوش ترک (جزوه )
- فنجان برای سرو قهوه
- شکر
میزان آسیاب برای قهوه ترک :
قهوه ترک نیاز به یک آسیاب بسیار ریز ، ریزتر از اسپرسو دارد.
باید مانند پودر باشد و تا حد ممکن خرد شود ، این ذرات بسیار ریز به بادی قهوه کمک می کنند. زمان دم کردن سریع به این معنی است که به بهترین آسیاب ممکن احتیاج دارید اگر این روش مورد نظر شما باشد ، شما به آسیاب مناسب نیاز دارید زیرا اکثر دستگاه های آسیاب معمولی نمی توانند آسیاب ریز مورد نیاز را تولید کنند.
برای مشاهده مقاله آسیاب قهوه برای روش های دم کردن کلیک کنید
طرز تهیه قهوه ترک :
برای تهیه قهوه ترک ابتدا به ازای هر فنجان قهوه ، 1 فنجان آب درون قهوه جوش بریزید (بیش از اندازه آب در قهوه جوش نریزید که در نهایت فضا برای کف ایجاد شده باقی بماند) سپس به ازای هر نفر یک قاشق چای خوری پودر قهوه را درون قهوه جوش بریزید و هم بزنید. در صورت تمایل ، یک قاشق چای خوری شکر به ازای هر نفر به آب سرد و قهوه اضافه کنید و ظرف قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید (معمولاً قهوه و شکر را از ابتدا درون قهوه جوش نمیریزند، و آنها را به آب اضافه میکنند.) سپس به آرامی با قاشق مواد را مخلوط کنید و منتظر بمانید تا قهوه به جوش بیاید.
با جوشاندن قهوه به صورت کاملاً مختصر میتوان از مزه نامطبوع جلوگیری کرد. از این مرحله به بعد نباید قهوه را هم زد زیرا که کف حاصله از بین خواهد رفت. درست به محض اینکه قهوه به جوش آمد، قهوه جوش را از روی حرارت بردارید. برای چند ثانیه قهوه را از حرارت بردارید، و سپس روی حرارت قرار دهید تا دوباره کف بالا بیاید برای بار دوم و سوم این کار را تکرار کنید ( با این کار آب بیشتری بخار شده و قهوه با آب بیشتر مخلوط می شود و غلیظ تر می شود).
کف سطح قهوه را به وسیله یک قاشق درون فنجان بریزید و سپس قهوه جوش را بردارید و از کنار فنجان شروع به ریختن قهوه در فنجان بکنید و در نهایت قهوه را در فنجان بریزید. برای تهیه قهوه ترک “کف” اهمیت زیادی دارد. بعد از طرز تهیه قهوه ترک در هنگام سرو قهوه ترک باید روی قهوه کف وجود داشته باشد.
طرز تهیه قهوه ترک با شیر :
موارد مورد نیاز :
- یک قاشق چای خوری پودر قهوه برای هر نفر
- یک فنجان شیر سرد برای هر نفر
- قهوه جوش
طرز تهیه قهوه ترک :
_ برای هر نفر حدود 1 تا 2 قاشق چای خوری ، پودر قهوه به قهوه جوش اضافه کنید.
_ برای هر نفر یک فنجان شیر سرد بریزید و ترکیب شیر و قهوه را هم بزنید سپس قهوه جوش را روی شعله ملایم قرار دهید.
بعد از گذشت 5 دقیقه قهوه شروع به کف کردن می کند قبل اینکه قهوه به جوش بیاد از روی شعله بردارید و سرو کنید. اگه خواستید قهوه ترک با شیر غلیظ تر شود می توانید مرحله بالا اومدن کف قهوه رو سه بار تکرار کنید و با بالا آمدن هر بار کف قهوه جوش را از روی حرارت چند ثانیه بردارید و بازم روی شعله قرار دهید.
خواص قهوه ترک :
فعالیت ورزشی را بهبود می بخشد :
_ یک محرک طبیعی است که عملکرد ورزشی و ذهنی را افزایش می دهد.
_ نسبت به سایر قهوه ها میزان متداولی از کافئین را فراهم می کند، که برای ورزشکاران بسیار مفید است.
می تواند باعث کاهش درد شود :
مصرف دو تا سه فنجان قهوه ترک در روز می تواند میزان احساس درد ناشی از فعالیت ورزشی را کاهش دهد.
دارای ترکیبات مفید می باشد :
دانه های قهوه حاوی ترکیبات مفیدی مثل اسید کلروژنیک هستند ، که نوعی آنتی اکسیدان پلی فنول است که واسه سلامتی بدن مفید می باشد این اسید برای بهبود التهاب، قند خون، سطح کلسترول و فشارخون بالا موثر است. در روش تهیه قهوه ترک، چون پودر قهوه مستقیم در آب دم می کشد خواص مفید قهوه را به همراه دارد.
افزودن هل به قهوه مفید است :
هل دارای آنتی اکسیدان بسیار قوی است که باعث کاهش التهاب می شود و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد قهوه ترک، اغلب با هل آماده می شود.
می تواند در برابر برخی از بیماری ها اثرات محافظتی داشته باشد :
قهوه ترک ممکن است که خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
عوارض مصرف :
ایجاد مشکلات معده و گوارش:
افرادی که دارای مشکلاتی از قبیل سندرم روده ی تحریک پذیر، کولیت زخمی، ورم معده، زخم معده پپتیک، و بیماری کرون هستند باید در مصرف قهوه احتیاط کنند که دچار بروز مشکلات گوارشی و تجدید آن نشوند.
افزایش تولید اسید با مصرف زیاد :
قهوه تولید اسید را افزایش می دهد؛ به ویژه اسید هیدروکلریک و اسید معده که برای تجزیه مواد غذایی در معده هستند. افزایش این اسید ها در معده باعث بروز مشکلات می شود.
افزایش فشار خون با مصرف بیش از حد قهوه ترک :
کافئین فشار خون را افزایش می دهد. مصرف بیش اندازه قهوه باعث بروز افزایش فشار خون به ویژه در افرادی که دارای مشکل فشارخون بالا می باشند می شود.
منبع : https://www.thespruceeats.com/turkish-coffee-recipe-2355497
https://www.giverecipe.com/turkish-coffee/
بسیار از توضیحات جامع و کاملتون مچکرم
خوشحالیم که مطالب سایت برای شما مفید بود.
از بازخورتون ممنونیم.