انواع سیستم سختی گیر آب صنعتی و ویژگی های آن ها

سختی گیر آب صنعتی یکی از ضروری ترین تجهیزات کافه می باشد. آب بیش از 98٪ یک قهوه را تشکیل می دهد و

معمولاً یکی از نادیده گرفته شده ترین اجزای تهیه قهوه است. روش های به دست آوردن آب مناسب و از بین بردن نمک

های موجود در آب ، با توجه به میزان نمک ، نوع آنها و همچنین صنعتی که از آن آب استفاده می کند متفاوت است. کیفیت

آب  نه تنها در خانه ها بلکه در مشاغل تجاری نیز دارای اهمیت است و بر طعم نوشیدنی تأثیر می گذارد . داشتن دستگاه

های سختی گیر آب به شما کمک می کند که تجهیزات تجاری که دارید عمر طولانی تری

داشته باشند بنابراین عدم توجه به ترکیب آب می تواند منجر به آسیب جدی تجهیزات و هزینه هایی برای شما شود.

وقتی صحبت از تأثیر آب بر روی طعم قهوه می شود ، داشتن یک سیستم سختی گیر آب باید مورد توجه قرار گیرد.

سیستم سختی گیر آب

دستگاه سختی کیر آب

·سیستم سختی گیر کربن فعال

مزیت عمده دستگاه های سختی گیر آب کربن فعال این است که مواد شیمیایی مضر، همچنین مواد آلی و طعم و

مزه های اضافی موجود در آب را ، بدون آسیب به مواد معدنی مفید قهوه از بین می برد. دلیل اینکه کربن فعال به

راحتی آلودگی ها را جذب می کند این است که سطح داخلی  گوشه گوشه مانندی دارد که می تواند تمام ناخالصی

های شیمیایی مانند کلر را به دام بیندازد و طعم و بوی ناخواسته را کاهش  دهد.

مزایا:

 >قابلیت شستشوی آسان                                                                                                               >قابلیت حذف H2S آب

معایب

>توانایی حذف موادی مانند آرسنیک ،مس،آزیست در آب را ندارد.                                                                  >قابلیت حذف نیترات و باکتری ها را ندارد.


برای خواندن مقاله طرز تهیه قهوه اسپرسو اینجا کلیک کنید.


.دستگاه فیلتر آب مکانیکی

اساسی ترین فیلتر سختی گیر آب ،فیلتر مکانیکی است معمولاً از این فیلترها به عنوان فیلترهای “پیش” استفاده

می کنند تا فیلترهای اولیه از گرفتگی ذرات در امان بمانند. کار اصلی فیلتراسیون مکانیکی این است که رسوبات ،

آلودگی یا ذرات موجود در آب را با استفاده از سد کردن به صورت فیزیکی پاک کند.

مزایا:

>احساس اطمینان نسبت به محافظت از تجهیزات .                                                                                      >تنظیم و یا دستکاری آنها برای تأمین نیازهای فردی شما بسیار ساده است.                                                        > مواد و ابزارها دوام بیشتری خواهند داشت .


← برای خواندن مقاله، اسپرسو ساز سن رمو  اینجا کلیک کنید


 

· سختی گیر آب تبادل یونی:

تبادل یونی فرآیندی است که برای نرم کردن آب سخت از طریق مبادله یون های منیزیم و کلسیم موجود در آب سخت با

یون های دیگر مانند یون های سدیم یا هیدروژن استفاده می شود. تبادل یونی به طور فیزیکی مواد معدنی سخت را از بین

می برد ، مقیاس آهک را کاهش می دهد و آب را برای استفاده در دمای بالا  به عنوان مثال در دستگاه های قهوه تجاری

، مناسب می کند.

مزایا 

> از بین بردن مواد معدنی محلول به طور موثر .
>سرمایه گذاری اولیه نسبتاً ارزان.

معایب

>ذرات ، پیروژن ها یا باکتری ها را به طور موثر از بین نمی برد.
>هزینه های عملیاتی بالا در طولانی مدت دارد.


برای خواندن مقاله، مقایسه دستگاه اسپرسو ساز و موکاپات اینجا کلیک کنید.


· دستگاه سختی گیر آب اسمز معکوس

اسمز معکوس یک سیستم سختی گیر آب است که از غشای قابل نفوذ یا یک لایه بیولوژیکی که فقط به مولکول ها یا

یون های خاصی اجازه عبور از آب را می دهد استفاده می کند. در فرآیند اسمز معکوس آلودگی هایی که بزرگتر از

مولکول های آب هستند ، به عنوان زباله باقی می مانند. نتیجه نهایی این است که  از آنجا که RO تقریباً تمام TDS را از

بین می برد ، دستگاه های تصفیه ای که از آن استفاده می کنند باید دارای قسمتی جداگانه برای برگرداندن بخشی از

مواد معدنی باشند .

مزایا

 >سیستم های RO ماندگار بوده و نگهداری آنها آسان است.
 >انواع آلودگی ها از جمله باکتری ها ، یون ها ، فلزات سنگین ، کلوئیدها و سایر مولکول های آلی را از بین می برد.

معایب

 >سرعت آنها برای فیلتر و تصفیه کردن آب کم است.                                                                                        >از ورود ذرات ریز فلوراید به آب شما جلوگیری می کند.                                                                                 >از نظر سازگار با محیط زیست نیز ناکارآمد.                                                                                                       >  باید هر شش تا نه ماه تعویض شوند.

 

سیستم اسمز معکوس

دستگاه سختی گیر آب اسمز معکوس

 


برای خواندن مقاله، طرز تهیه قهوه سرد و خواص قهوه سرد اینجا کلیک کنید.


 مهار کننده مقیاس:

آخرین سختی گیر آب صنعتی یک مهار کننده مقیاس است  در این نوع دستگاه سختی گیر آب از محیط بازدارنده

برای تداخل در مواد معدنی سخت و کاهش  آنها  استفاده می شود. این سختی گیر آب صنعتی  برای، ماشین های

ظرفشویی و آب آشامیدنی بسیار مفید است اما گزینه مناسبی برای دستگاه های اسپرسو ، بخارپز یا اجاق های

ترکیبی نیست .

مزایا                                                                                                                                                     

 >سرعت جریان کار را بالا می برد                                                                                                             >عمر وسایلی مانند سیلندر ها را  را افزایش می دهد.                                                                           >مهمترین مزیت از منظر هزینه این است که بدون نیاز به تعمیر و نگهداری خواهد بود .

 

سیستم سختی گیر آب

سیستم سختی گیر مهار کننده مقیاس


برای خواندن مقاله دستگاه قهوه ساز خوب و مشخصاتش اینجا کلیک کنید. 


 

نتیجه

واقعیت این است که آب ، فقط H2O نیست. خیلی بیشتر از اینهاست ،این ماده غالباً حاوی مقادیر مختلفی از مواد است

که همه آنها می توانند بر روی دستگاه و نوشیدنی های شما تأثیر منفی بگذارند. بنابراین تنها راه برای دانستن اینکه چه

چیزی در مورد آب شما اتفاق می افتد ، آزمایش آن است ، که به شما این امکان را می دهد که از ویژگی های اساسی

آب یعنی TDS ، سختی ، قلیائیت و pH ، مطلع شوید . در آخر،نتایج این آزمایش ها  تعیین می کند که بهترین سختی

گیر آب ،برای شما کدام خواهد بود.

 

منبع:  aquacure.co.uk

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. رضا کلانتری پاسخ

    بسیار مقالات خوب و ارزشمندی در اختیار عموم قرار میدین واقعا عالی هستین موفق باشین.

    1. نسترن محمدی نویسنده پاسخ

      خوشحالیم که مقالات سایت برای شما مفید بوده
      از بازخورتون ممنونیم.?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *