رسوب زدایی دستگاه قهوه ساز :
رسوب زدایی دستگاه قهوه ساز با سرکه و جوش شیرین زیاد توصیه نمی شود زیرا تاثیر آنها از مواد رسوب زدایی تخصصی به مراتب کمتر است و در صورت زیاد نگه داشتن سرکه درون دستگاه احتمال بو گرفتن دستگاه هست ولی این روش مورد استفاده قرار می گیرد و ما در این مقابه شیوه صحیح آن را به شما می گوییم. در ابتدای این مقال مشکلاتی که ممکن است در صورت رسوب زدایی نکردن دستگاه قهوه ساز به وجود بیاید و یک تعریف کلی از قطعات دستگاه قهوه ساز برای آشنایی بیشتر و بعد به روش رسوب زدایی دستگاه قهوه ساز با سرکه و جوش شیرین می پردازیم.
مشکلاتی که در صورت رسوب زدایی نکردن اتفاقی می افتد؟
ساخت مقیاس معدنی می تواند تأثیر منفی بر روی دستگاه بگذارد، که از چند طریق روی قهوه تأثیر می گذارد :
1. اگر آب نتواند به دمای دم کردن مطلوب برسد ، استخراج طعم کامل از دانه های قهوه غیرممکن است.
2. رسوبات به وجود آمده می تواند جریان آب را مسدود کند و در صورت عدم حذف می تواند باعث شود دستگاه از کار خود متوقف شود.
3. قهوه شما به اندازه کافی گرم نخواهد بود تا لذت ببرید.
اگر را دستگاه تمیز نکنید ، تأثیرات نامطلوب روی قهوه شما خواهد گذاشت :
_ قهوه شما طعم تلخ دارد.
_ دستگاه قهوه و قهوه شما بوی ترش تولید می کند.
اجزا و قطعات دستگاه قهوه ساز :
برای پیروی از دستورالعمل های تمیز کردن دستگاه قهوه ساز ، شناختن اسامی تخصصی برخی از قطعات و لوازم جانبی اصلی دستگاه مفید است.
پرتافیلتر: مخزن فنجان مانند با دسته بلند.
سبد یا بسکت : دیسک یا فنجان قابل جابجایی با سوراخ های ریز که پودر قهوه ساز را در خود نگه می دارد و در پرتافیلتر جای می گیرد.
سبد کور یا بک واش : سبد بدون سوراخ ، برای تمیز کردن استفاده می شود.
گروپ : همچنین به عنوان هد گروپ گفته می شود ، این همان مخزن گرد روی دستگاه است که آب گرم را آزاد می کند.
_ پرتافیلتر به گروپ متصل می شود.
واشر گروپ : واشر لاستیکی گرد بر روی گروپ .
کارافه : ظرف شیشه ای برای نگهداری قهوه دم کرده است.
مخزن : مخزن کوچک برای نگه داشتن آب برای تولید قهوه ساز استفاده می شود.
بازو و نازل بخار : لوله هایی که از طریق آنها عملیات بخار انجام می شود. برای تولید فوم شیر کاربرد دارد.
روش تمیز کردن دستگاه قهوه ساز با سرکه :
سرکه سفید یک ماده پاک کننده طبیعی است که خاصیت ضدعفونی دارد و چربی و لکه ها را به سرعت و به طور کامل پاک می کند. برای جلوگیری از رسوب گذاری و کثیف شدن قهوه ساز، زمانی مشخص را برای تمیز کردن آن اختصاص دهید. این دستگاه را هر چند مدت یکبار با پودر رسوب زدا یا سرکه تمیز کنید تا قهوه ساز بهداشتی و طعم قهوه شما عالی بماند.
_ رسوب زدایی با سرکه :
1- قبل از اینکه تمیز کردن قهوه ساز را شروع کنید، ابتدا آن را از برق بکشید.
2- پودر قهوه و آب باقی مانده در دستگاه را خالی کرده و صافی و فیلتر آن را بردارید.
3- توری یا سبد دستگاه قهوه ساز را با آب گرم شسته و مطمئن شوید هیچگونه پودری درون آن باقی نمانده است. اگر پودر قهوه با آب گرم از توری خارج نشد، با مخلوط مایع ظرفشویی و آب، آن را شسته و تمیز کنید. بعد از خشک کردن توری، آن را دوباره داخل قهوه ساز قرار دهید.
4- یک بطری کوچک آب معدنی بردارید، بطری سرکه انتخابی نیز باید برابر با بطری کوچک آب معدنی باشد تا راحتتر اندازه گیری کنید. یک دوم بطری سرکه را با کل آب ترکیب کنید. در دفترچه راهنمای برخی از دستگاهها به تمیز کردن قهوه ساز با سرکه اشاره شده و حجم دقیق سرکه موردنیاز آورده شده است. با خواندن دفترچه راهنما میتوانید مقدار دقیق سرکه توصیه شده برای تمیز کردن قهوه ساز را بدانید.
5- حالا باید محلول بدست آمده از ترکیب سرکه و آب را درون ظرف قهوه ساز بریزید.
6- در این مرحله باید قهوه ساز را روشن کرده تا محلول درون قهوه ساز داغ شود.
نکته :
به یاد داشته باشید که نباید بگذارید این محلول در قهوه ساز بهطور کامل دم بکشد.
برای جلوگیری از تکمیل فرایند، قهوه ساز را در حین کار خاموش کنید. برخی از قهوهسازها از عملکرد تمیز کردن خودکار برخوردار هستند، پس می توانید به جای دم کردن از این قابلیت بهره ببرید. چرخه تمیز کردن خودکار به محلول اجازه میدهد بسیاری از نقاط دور از دسترس را تمیز کند. میتوانید از عملکرد خودکار تمیز کردن دستگاه قهوه ساز برای تاثیر بیشتر محلول استفاده کنید.
شستشو و رسوب زدایی دستگاه اسپرسو
7- اجازه دهید محلول بهمدت یک ساعت درون قهوه ساز باقی بماند. این فرآیند باعث خیس خوردن قهوه ساز و کنده شدن رسوب و املاح معدنی موجود درون دستگاه می شود.
8- بعد از گذشت یک ساعت حالا باید چرخه دم کردن را تکمیل کنید، دستگاه را روشن کرده و بگذارید محلول دوباره دم بکشد. در این حین ممکن است تکه هایی قهوهای یا سفید را درون محلول مشاهده کنید. نگران نباشید این تکهها نشان می دهند محلول کار خود را بهخوبی انجام داده است.
9- بعد از اینکه قهوه ساز مراحل دم کردن قهوه را بهطور کامل انجام داد، محلول را درون سینک بریزید.
نکته :
اگر درون قهوه ساز هنوز آثاری از محلول میبینید هیچ اشکالی ندارد.
10- حالا باید به سراغ پارچ قهوه ساز بروید. پارچ را با آب و صابون خوب شسته و خشک کنید.
11- پارچ را با آب معمولی پر کنید، قهوه ساز را روشن کرده و سه بار فرایند دم کردن را با آب معمولی تکرار کنید. بعد از هر بار دم کردن باید آب استفاده شده را خالی و پارچ را دوباره از آب تازه پر کنید. اگر هنوز میتوانید بوی سرکه را احساس کنید، فرایند دم کردن با آب معمولی را دوباره تکرار کنید.
12- برای آخرین کار قطعات دستگاه خود را جمع کرده و با دقت به آنها نگاه کنید اطمینان یابید که هیچ بقایایی از املاح و مواد معدنی و لکههای قهوه روی قطعات دستگاه باقی نمانده است.
روش تمیز کردن دستگاه قهوه ساز با جوش شیرین :
_ رسوب زدایی با جوش شیرین
جوش شیرین یک ماده تمیز کننده طبیعی و غیرسمی است که خاصیت چربی زدایی دارد. جوش شیرین یک گزینه عالی برای از بین بردن رسوبات داخلی قهوه ساز بهحساب می آید.
_ توری یا صافی قهوه ساز را از آن جدا کرده و کنار بگذارید.
_ پارچ قهوه ساز را با یک فنجان آب ولرم پر کنید.
_ یک فنجان جوش شیرین را به آب اضافه کنید و آن را هم بزنید تا در آب حل شود.
_ قهوه ساز را روشن کرده و اجازه دهید چرخه دم کردن بهطور کامل انجام شود.
_ در این مرحله پروسه تمیز کردن قهوه ساز به طور کامل انجام میشود و محلول جوش شیرین به خوبی املاح و پودر قهوه را از پارچ جدا کرده و رسوب زدایی قهوه ساز انجام می شود.
_ دستگاه را خاموش کرده و بگذارید خنک شود. سپس پارچ قهوه ساز را برداشته و محلول را در سینک بریزید.
_ پارچ را از آب پر کرده و دوباره دستگاه را روشن کنید و بگذارید چرخه دم کردن تکرار شود.
_ این فرآیند را تا زمانیکه احساس کردید پارچ از محلول جوش شیرین پاک شده است تکرار کنید.
فروشگاه اینترنتی کافه ساپورت
منابع:
ببخشید توی دفترچه راهنمای دستگاه من نوشته سرکه رقیق نشده خانگی هم توی ظرف اب که ی شب بمونه هم برای دستگاه تا نقطه مینییموم
به نظرتون مشکلی پیش نمیاد رقیق نشه؟
کاربر گرامی گرچه در دفترچه راهنمای قهوه سازتون، سرکه رقیق نشده، نوشته شده، اما بهتر هست که مطابق با مواردی که در این محتوا بیان شده از سرکه رقیق شده استفاده کنید.