قهوه یونانی :
قهوه یونانی (Greece Coffee) جزئی جداییناپذیر از فرهنگ این کشور است. این قهوه شبیه قهوه ترک است. قهوه یونانی به وسیله ایبریک (جذوه یا همان قهوه جوش) و دانه های قهوه که به صورت ریز آسیاب می شوند تهیه می شود این قهوه دارای طعم خاص و غنی است. یونان شاید اولین جایی در جهان نباشد که وقتی به قهوه فکر می کنید به ذهن شما خطور کند ، اما یونانی ها قهوه را دوست دارند. قهوه جزئی جدایی ناپذیر از فرهنگ یونان است یونان به دلیل جزایر زیبا ، سواحل ایده آل ، روستاهای سفید رنگ و غذاهای عالی شهرت دارد. شاید به این دلیل قهوه آن خیلی شناخته شده نیست ، اما باید شناخته شود ، زیرا خاص است.
قهوه یونانی یک قهوه سالم است :
قهوه یونانی از دانه های قهوه عربیکا تهیه می شود ، که به صورت پودر بسیار ریز آسیاب می شود تحقیقات نشان داده است که قهوه یونانی ، سرشار از پلی فنول و آنتی اکسیدان است و مقادیر کافی کافئین دارد.
ایبریک :
یک قوری بلند و باریک با دسته ای بلند است که از لبه به سمت بالا زاویه دارد. اندازه آنها به طور معمول برای 2 ، 4 یا 6 فنجان است. این مهم است ، زیرا کف موجود در تهیه قهوه یونانی با ایبریکی خاص که استفاده می کنید اندازه گیری می شود
مواد لازم برای تهیه :
- قهوه (با درجه آسیاب ریز)
- شکر (به مقدار دلخواه)
- ایبریک یا ( قهوه جوش معمولی یا جذوه)
- آب سرد
- لیوان آب
طرز تهیه قهوه یونانی :
1. آب را اضافه کنید
مقدار لازم آب را به ایبریك اضافه كنید (تقریباً برای هر نفر یک فنجان قهوه خوری آب یا یک چهارم لیوان آب به ایبریک اضافه کنید)
2. قهوه و شکر را اضافه کنید
دانه های قهوه را در آسیاب با درجه ی نرم آسیاب کنید و به آب اضافه کنید همچنین شکر را اضافه کنید.
3. ایبریک را روی حرارت قرار دهید
ایبریک را روی اجاق گاز روی حرارت متوسط تا کم قرار دهید و هم بزنید تا قهوه و شکر کاملا مخلوط شوند و ترکیب یک دست شود.
_ همانطور که قهوه روی حرارت به جوش نزدیک می شود ، کف شروع به افزایش می کند.
_ وقتی کف کافی برای بالا آمدن به سمت بالای ایبریک تشکیل شد ، سریعاً آن را از روی حرارت بردارید قبل از اینکه بریزد.
_ نوشیدنی را با دقت بین فنجان های سرو کنید.
_ (ابتدا از یک قاشق برای پخش یکنواخت کف بین فنجان ها استفاده کنید سپس قهوه را در فنجان بریزید) !
_ مهمترین بخش کار این است که به آن زمان دهید، آن را به آرامی بنوشید و از همراهی با دیگران و نوشیدن قهوه لذت ببرید.
خلاصه طرز تهیه قهوه یونانی :
این قهوه در یک ظرف قهوه بلند و باریک به نام ایبریک تهیه می شود که برای گرم کردن آب ، قهوه آسیاب شده و شکر روی اجاق گاز استفاده می شود. آب را به مقدار مناسب داخل ایبریک ریخته سپس قهوه آسیاب شده و شکر را اضافه کنید.
قهوه یونانی بر اساس افزودن مقادیر شکر به قهوه به این شکل تقسیم می شود :
Sketos: قهوه خالص و تلخ.
Metrios: قهوه تلخی که کمی شیرین شده باشد
Glykos: قهوه نسبتاً شیرین.
Vary Glykos: قهوه ای که خیلی شیرین است.
ظرف قهوه (ایبریک) را روی حرارت ملایم روی اجاق قرار داده هنگامی که قهوه شروع به کف کرد ، از روی حرارت برداشته ، آن را در یک فنجان ریخته و سرو کنید.
نکاتی در مورد قهوه یونانی :
این قهوه قوی است ، بنابراین معمولاً با یک لیوان آب سرو می شود. قهوه یونانی یک قهوه ی تیره، قوی و سیاه است که در حالی سرو می شود که تفاله های قهوه در فنجان قرار دارند! این قهوه با یک روش غوطه وری آماده می شود که در آن دانه ها به صورت ریز آسیاب می شوند ، سپس در یک قوری بلند ایبریک تهیه می شود و در نهایت در یک فنجان کوچک مانند اسپرسو سرو می شود و قرار است به آرامی میل شود. مهمترین نکته هنگام نوشیدن این است که برای آن وقت بگذارید باید به قهوه زمان بدهید تا تفاله هایش ته نشین شود و سپس بنوشید.
این قهوه سه بخش دارد :
- کف روی نوشیدنی
- قهوه ی میانی
- و ضایعات و تفاله ها، در پایین
برای مشاهده مقاله لانگ بلک کلیک کنید
منبع : https://www.homegrounds.co/how-to-make-greek-coffee/
http://www.blog.visitgreece.gr/everything-you-need-to-know-about-greek-coffee/
دیدگاهتان را بنویسید