همه چیز راجب قهوه کلمبیا :
قهوه کلمبیا به همراه برزیل و ویتنام ، مدت هاست که به عنوان یکی از بهترین دانه های قهوه در جهان مورد استقبال قرار گرفته است کلمبیا یک غول بزرگ در صحنه بین المللی دانه ، 15% قهوه جهان را تأمین می کند (مقایسه کنید با اندازه کلمبیا ، که تقریباً 1% کره زمین است). کلمبیا به عنوان سومین صادر کننده بزرگ جهان شناخته می شود. کلمبیا یکی از معدود کشورهایی است که فقط دانه های عربیکا را رشد می دهد ، که علاوه بر آب و هوا و ارتفاع ، به همین دلیل قهوه کلمبیا با کیفیت بالاتر در نظر گرفته می شود.
قهوه کلمبیا از بالاترین کیفیت دانه های قهوه در جهان است. از نظر کافئین و اسیدیته ملایمی دارا می باشد. قهوه کلمبیایی انواع دانه عربیکا است که به طور انحصاری در کلمبیا کشت می شود. دانه های قهوه در طی فرآیند شسته می شوند “روش شستشو به پاکسازی و کاهش اسیدیته دانه ها کمک می کند”. این عطر و بوی غنی و قوی تری به قهوه می بخشد. قهوه کلمبیایی از کیفیت برتر محسوب می شود برای رشد نیاز به شرایط محیطی کامل دارد. دانه ها برای تعادل اسیدیته دانه شسته می شوند تا طعم نهایی ، غنی و یکدست را به همراه عطر غنی به آنها بدهند.
خصوصیات طعمی قهوه کلمبیا :
قهوه های کلمبیا به اسیدیته ملایم و پیچیدگی طعمی شناخته شده اند با توجه به طیف گسترده ای از انواع مختلف و مناطق در حال رشد در کلمبیا ، دشوار است که دقیقاً کدام طعم دهنده ها را از هر نوع قهوه کلمبیایی منفرد بدست آورد ، اما الگوهای خاصی وجود دارد که تکرار می شوند. طعم های شیرین و شکلاتی در اکثر موارد بسیار برجسته است .
چرا قهوه کلمبیا کیفیت بالایی دارد ؟
1. زیرا این کشور جغرافیای مناسبی برای رشد قهوه دارد به دلیل داشتن آب و هوای مناسب و دانه های سبزی که رشد می کنند به دلیل داشتن طعم غنی و ملایم شناخته شده است.
2. قهوه کلمبیا نیز به دلیل انواع قهوه ای که در آن رشد می کنند بسیار متنوع است.
جغرافیا :
نزدیکی کلمبیا با خط استوا ، آن را در موقعیت بی نظیری قرار می دهد تا دو فصل برداشت در سال را پشت سر بگذارد . در مقایسه با تجربه یک فصل برداشت در بسیاری از مناطق قهوه ساز در سراسر جهان. در نتیجه ، کلمبیا قادر است قهوه تازه را در تمام طول سال تحویل دهد. علاوه بر این ، قهوه کلمبیا در خاک آتشفشانی منطقه ، که دارای مواد مغذی است و به عنوان بهترین برای رشد قهوه در نظر گرفته می شود رونق می گیرد.
قهوه کلمبیا در ارتفاعی در حدود 4000 – 6،000 پا (1200 – 1800 متر) رشد می کند. در این منطقه حداقل 80 اینچ (200 سانتی متر) بارندگی در سال مشاهده می شود از درجه حرارت مانند بهار ( 75-46 درجه فارنهایت یا 8-24 درجه سانتیگراد) لذت می برد که هرگز زیر انجماد فرو نمی روند. زمین کوهستانی کلمبیا ، آب و هوای مطبوع و میزان بارندگی ایده آل به آن یکی از بهترین جغرافیای قهوه در جهان است. بنابراین تمام مکان هایی که به دلیل داشتن قهوه عالی مشهور هستند کوهستانی ، آتشفشانی ، مرطوب و گرمسیری یا نیمه گرمسیری است.
کمربند قهوه :
منطقه اصلی در حال رشد بین مدلان ، کالی و بوگوتا قرار دارد و به عنوان کافه زونا ، “کمربند قهوه” یا محور رشد قهوه در این کشور شناخته می شود.
طعم قهوه در مناطق مختلف کلمبیا :
در کلمبیا بسته به منطقه می توانید انتظار تغییرات و طعم قهوه را داشته باشید. در منطقه مرکزی ، قهوه ای با مشخصات متعادل تر ، رایحه قوی و اسیدیته متوسط پیدا خواهید کرد. قهوه شمالی اسیدیته کمتری داراست. در جنوب می توانید از قهوه متمایز با اسیدیته بالاتر لذت ببرید.
روش برداشت دانه قهوه :
تأثیر روشی که کلمبیا به طور معمول دانه های قهوه خود را برداشت نمی کند ، قابل درک نیست. اکثریت قریب به اتفاق مزارع قهوه در کلمبیا کوچک ، خانوادگی و اندازه آن کمتر از 12 هکتار است. قهوه در کشور کلمبیا در دامنه های شیب دار زیر سایه درختان و گیاهان موز پرورش داده می شود و از سوختن دانه ی گرانبها توسط خورشید جلوگیری می کند. اما آنچه واقعاً قهوه کلمبیایی را از هم جدا می کند ، روند برداشت آن است. در حالی که سایر مناطق قهوه از روش “انتخاب نوار” پیروی می کنند ، که قهوه را به یکباره از شاخه ها خارج می کند ، در کلمبیا ، تقریباً هر یک از 600 هزار مزرعه قهوه گیلاس های قهوه را با دست و به تدریج برداشت می کنند در نتیجه ، فقط بهترین دانه ها پردازش می شوند و راهی کافی شاپ ها می شوند .
دانه قهوه کلمبیا :
کلمبیا بیشتر به دلیل عربیکا شناخته می شود ، یکی از پرطرفدارترین (و گرانترین!) انواع دانه های قهوه ، عربیکا دارای رایحه ای شیرین و لطیف با رایحه ای از میوه و شکر است. این دانه های قهوه تمایل به تولید یک فنجان شیرین تر با عطرهای پیچیده و بافت صاف و غنی دارند. عربیکا یکی از دو گونه گیاه قهوه است که به طور گسترده در سراسر جهان کشت می شود. دوم قهوه روبوستا است، در ارتفاعات پایین تر از محصولات زراعی رشد می کند. سه مورد از معتبرترین قهوه های کشور کلمبیا برای مناطق قهوه ای که در آن پرورش می یابند نامگذاری شده اند : مدلین ، ارمنیا و مانیزالس. آنها بصورت دسته جمعی در منطقه اصلی رشد مرکزی واقع شده و غالباً با نام اختصاری MAM به بازار عرضه می شوند. قهوه های این منطقه از اسیدیته بالاتری نسبت به آنهایی که در منطقه شرقی رشد می کنند ، برخوردار هستند.
قهوه کاستیلو :
قهوه کاستیلو به دلیل محبوبیت و همچنین بحث و جدال در کلمبیا قابل ذکر است . این گیاه که در برابر خطرات زنگ زدگی قهوه مقاوم است کاستیلو به دلیل صافی ، عطر و اسیدیته بالا شناخته شده است شواهدی وجود دارد که نشان دهنده پتانسیل دانه ی تک هسته ای بسیار عالی است.
قهوه کاتورا :
دانه ی کاتورا جزو بهترین های کلمبیا به حساب می آیند. آنها برای اولین بار در برزیل توسعه یافته بودند ، اما اکنون در سراسر منطقه بسیار رایج هستند. کاتورا خاصیت اسیدیته کمی دارد متأسفانه آنها در معرض تهدید مداوم زنگ قهوه قرار دارند. مزیت دیگر آن این است که می تواند به عنوان مناطق کاشت با تراکم زیاد مورد استفاده قرار گیرد.
قهوه تینتو :
اکثر کلمبیایی ها در صورت سفارش قهوه تینتو را سفارش می دهند . در حالی که بعضی اوقات تازه و خوشمزه است ، اما معمولاً از بهترین دانه ها تهیه نمی شود و کیفیت آن از یک فنجان بزرگ قهوه تازه دم شده تا طعم تلخ و محکمی که توسط قند پوشانده می شود ، متفاوت است. تینتو به دلیل کیفیت بالا مشهور نیست ، بلکه بیشتر به دلیل سهم خود در فرهنگ قهوه ملت شناخته شده است. کلمبیا دارای دو منطقه اصلی در حال رشد است.
پردازش قهوه کلمبیا :
1. گیاهان قهوه در دامنه های شیب دار رشد می کنند ، که معمولاً با گیاهان موز پراکنده می شوند تا به گیاهان سایه بزنند. گیاهان قهوه گل می دهند ، سپس به گیلاس قهوه تبدیل می شوند
2. دانه (گیلاس قهوه) معمولاً دو بار در سال ، معمولاً در فصل بارندگی ، برداشت می شود.
3. آلبالو های خارجی گیلاس و داخلی همه از دانه ی قهوه که “گودال” گیلاس قهوه است حذف می شوند.
4. بسته به روش ، دانه خیس می شود که به جدا کردن درجات مختلف دانه نیز کمک می کند.
5. دانه ی سبز (بدون آب) معمولاً در خارج از کشور به رست داده می شود.
6. دانه سبز برشته می شود و به رنگ قهوه ای تیره ای که با قهوه در ارتباط هست تبدیل می شود. رست های مختلف (سبک، متوسط، تیره) به معنای رست شدن دانه در دمای پایین تر یا بالاتر است. رست های سبک تر، طعم های اصلی دانه مختلف را حفظ می کنند در حالی که رست های تیره رنگ طعمی کامل تر و تلخ تر دارند.
نکته جالب: هرچه دانه ها را بیشتر برشته کنیم، کافئین کمتری حفظ می شود ، بنابراین رست های تیره مانند رست های فرانسوی یا ایتالیایی ، در واقع کافئین کمتری دارند.
7. سرانجام قهوه شما آماده لذت بردن هست.
استارباکس به کلمبیا به عنوان منبع اصلی با کیفیت دانه عربی برای ترکیب آنها متکی است. جای تعجب نیست که آنها اقدام به برداشتن برخی از بهترین دانه ها برای برنامه زرو خود کردند. از جمله این موارد:
کلمبیا الپنول :
دارای اسیدیته متوسط ، این قهوه ها دارای نت های مزه ای از توت سیاه و شکلات تیره هستند.
کلمبیا ال کوبرادون :
دارای اسیدی آبدار با طعم های توت ، و عطر گل است.
تجارت قهوه کلمبیا :
خوان والدز یک شخصیت داستانی است که از سال 1958 در آگهی های فدراسیون ملی قهوه سازان کلمبیا ظاهر شد و نماینده یک کشاورز قهوه کلمبیایی است. این آگهی ها توسط آژانس تبلیغاتی دویل دان برنباخ طراحی شده است ، با هدف تمایز 100٪ قهوه کلمبیایی از قهوه با دانه از کشورهای دیگر. او به طور معمول غالباً در كنار قاطر بنام كونچیتا ایستاده است و از آن به عنوان نشانگر برای شناسایی 100٪ كلمبیایی استفاده می شود ، برخلاف مخلوطی از قهوه كه از منشاء چندگانه برای دانه ی خود استفاده می كنند.
برای مشاهده مقاله دستگاه قهوه ساز خوب و مشخصاتش کلیک کنید
منبع :
https://eldoradocoffee.com/blogs/news/colombian-coffee
دیدگاهتان را بنویسید