فهرست مطالب
چای ، به خصوص چای سیاه بعد از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است. این نوشیدنی از یک گیاه دوست داشتنی
به نام Camellia Sinensis به وجود می آید. این گیاه در سراسر جهان به ویژه در کشورهایی مانند چین ، هند و سریلانکا
رشد کرده است. این برگهای کوچک امکان تبدیل شدن به هر نوع چای ، چه سیاه، سبز و یا حتی سفید ، را دارند.
سرنوشت آنها به آنچه اتفاق می افتد بستگی دارد؟
برگ های چای پس از برداشت ، فرایند پژمردگی ، کبودی ، غلتاندن و اکسید شدن را طی می کنند و به محصولی
تبدیل می شوند که ما آن ها را مصرف می کنیم
انواع چای سیاه
چای سیاه در مناطق مختلف جغرافیایی و آب و هوایی مختلف در سراسر جهان کشت و فرآوری می شود. سه کشور بزرگ
تولید کننده چای امروزه ، هند ، سریلانکا و آفریقا هستند. در حقیقت ، نیمی از تولید چای در جهان از هند حاصل می شود.
برخی از محبوب ترین سبک های این نوشیدنی که از کشورهای برتر تولید می شود عبارتند از: آسام ، دارجیلینگ ، سیلان و
کنیایی
مزه چای سیاه
به طور کلی ، چای سیاه قوی تر و غنی تر از چای سبز است و به طور معمول قابض و تلخی بیشتری نسبت به چای سبز
دارد ، اما اگر به طور صحیح خشک و دم شود می تواند طعم و عطر بسیار خوبی را از خود ارائه دهد.
تهیه چای سیاه
در اینجا چند نکته عمومی در مورد تهیه چای سیاه وجود دارد که باید بخاطر بسپارید: از آب فیلتر شده تازه ، خالص و سرد
استفاده کنید. این نوع چای معمولاً نسبت به چای های سبز در مدت زمان طولانی تر و در دماهای گرمتر دم می شوند. به
طور کلی در جایی بین 200 تا 212 درجه به مدت 3 تا 5 دقیقه. اکثر چای های سیاه به اندازه کافی قوی هستند که در برابر
شیر و شکر مقاومت می کنند. اما برای اینکه واقعاً از تفاوتهای مطبوع عطر و طعم بین انواع مختلف چای سیاه لذت ببرید ،
سعی کنید آنها را ساده و بدون افزودنی میل کنید.
فواید چای سیاه
در زیر7 فایده چای برای سلامتی ذکر شده است ، اگرچه توصیه می شود چای سیاه بدون هیچ گونه افزودنی مانند شکر
مصرف شود تا از مزایای آن به طور واقعی استفاده شود
1. بهداشت دهان و دندان
مطالعات انجام شده توسط انجمن تحقیقات سلامت تجارت چای حاکی از آن است که چای باعث کاهش تشکیل پلاک
و همچنین رشد باکتری هایی می شود که در دندان ایجاد حفره و پوسیدگی می کنند
2. کاهش سکته مغزی
یک متاآنالیز” ، نشان داد که صرف نظر از کشور مبدا افراد ، افرادی که 3 فنجان چای یا بیشتر مصرف می کنند 21٪ خطر
کمتری نسبت به سکته مغزی نسبت به افرادی که کمتر از 1 فنجان چای سبز یا سیاه در روز مصرف می کنند دارند.
3. آنتی اکسیدان ها
چای حاوی پلی فنول است که همچنین آنتی اکسیدان هایی است که به جلوگیری از آسیب مرتبط با تنباکو یا سایر مواد
شیمیایی سمی کمک می کند. این آنتی اکسیدان ها با آنهایی که از میوه ها و سبزیجات به دست می آیند متفاوت
هستند و بنابراین به عنوان بخشی منظم از رژیم غذایی ما می توانند مزایای بیشتری را برای یک سبک زندگی سالم فراهم
کنند.
4. پیشگیری از سرطان
اگرچه تحقیقات بسیار بیشتری برای پیشنهاد اطمینان روشهای پیشگیری از سرطان مورد نیاز است ، اما برخی تحقیقات در
طول سالها نشان می دهد که آنتی اکسیدانهایی مانند پلی فنول و کاتچین موجود در چای می توانند به جلوگیری از برخی
انواع سرطان کمک کنند.
5.کاهش آرتروز
گفته شده است که خواص موجود در چای ، به افراد در کاهش ابتلا به آرتروز کمک می کند
6. خطر پایین تر دیابت
بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی که روی افراد مسن ساکن جزایر مدیترانه انجام شد ، مشخص شد که افرادی که به مدت
طولانی در یک سطح متوسط (یعنی 1-2 فنجان در روز) چای مصرف می کردند ، 70٪احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 آن ها
کمتر بوده است
7. تسکین استرس
همه ما در مورد فواید آرامش بخش چای آگاهی و تجربه کافی داریم. مطالعات نشان می دهد که اسید آمینه L-
theanine موجود در چای می تواند به شما در آرامش و تمرکز بهتر کمک کند.
مضرات چای سیاه
نوشیدن مقادیر زیادی چای – بیش از چهار یا پنج فنجان در روز – ممکن است مشکلات سلامتی ایجاد کند. این بیشتر
به دلیل عوارض جانبی مربوط به کافئین است. عوارض جانبی چای (اغلب در مقادیر زیاد) ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اثرات کافئین
چای سیاه حدود 2-4٪ کافئین دارد. افرادی که به کافئین حساس هستند در هنگام مصرف زیاد چای ، بی خوابی ، اضطراب
، تحریک پذیری یا ناراحتی معده را تجربه می کنند.
مصرف بیش از حد کافئین نیز ممکن است منجر به موارد زیر شود:
آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم
اسهال و سندرم روده تحریک پذیر
افزایش یا کاهش قند خون
افزایش فشار خون
از دست دادن کلسیم از طریق ادرار ، که می تواند منجر به ضعیف شدن استخوان ها و پوکی استخوان شود
افرادی که به طور منظم چای می نوشند و هر یک از علائم فوق را تجربه می کنند باید مصرف چای خود را کاهش دهند. در
صورت ادامه علائم ، باید به پزشک مراجعه کنند.
عناصر سمی
تمام چای دم شده حاوی مواد معدنی است که بیش از حد ، می تواند سمی باشد. چای سیاه مقادیر زیادی منگنز دارد.
بدن به این ماده معدنی نیاز دارد ، اما می تواند بیش از حد آن برای بدن سمی باشد و هر چه چای بیشتر دم بکشد ،
غلظت این عناصر سمی بیشتر خواهد بود.
کم خونی
چای سیاه حاوی تانن است. یکی از بررسی ها نشان داد غذاهای غنی از تانن ، مانند چای ، ممکن است منبع خوبی از
آنتی اکسیدان ها باشد ، اما همچنین می تواند توانایی بدن در جذب آهن را کاهش دهد. به همین دلیل ، افرادی که سابقه
کمبود آهن دارند ، هنگام مصرف مکمل های آهن یا خوردن یک وعده غذایی غنی از آهن باید از مصرف چای خودداری کنند.
منبع: https://www.teatulia.com
عالی بود لطفا بیشتر از این نوع مقاله بذارید سپاس
تشکر از نگاهتون
در آینده هم از این نوع مقالات خواهیم داشت.