بارتندر حرفه ای کیست :
بارتندر به کسی می گویند که آماده کردن نوشیدنیهای سرد به صورت حرفهای و تخصصی و نیز مدیریت بار سرد برعهده اوست. پس کار اصلی او این است که به صورت تخصصی، نوشیدنی های سرد برای مشتریان یک کافه یا بار آماده و سرو می کند. اما کارهای دیگری نیز انجام می دهد که شامل :
- انجام حرکات نمایشی جذاب برای جلب توجه مشتری و در نهایت سرگرم کردن او
- رعایت بهداشت بار در حین آماده سازی نوشیدنی
- تمیز بودن و پوشش همواره مرتب در پشت بار
- استفاده مناسب از ابزار بار
چگونه یک بارتندر خوب شویم؟
اول از همه اینکه یک بارتندر باید با علم و تکنیک های میکسولوژی و لایه ای کردن نوشیدنی ها و ترکیب های خاص آن ها آشنا باشد. اگر بخواهم از استعداد های ذاتی مثال بزنیم باید از سلامت جسمانی، شخصیتی برون گرا و اجتماعی نام ببریم. همچنین دارای توانایی برخورد حرفه ای با مشتری باشد و با استفاده از این قدرت بتواند مشتری را جذب و حفظ کند.
یکی از الزامات ذاتی یک بارتندر دارا بودن شخصیتی برون گرا و روابط عمومی بالاست. فن بیان مناسب و اعتماد به نفس بالا نیز می تواند از دیگر ویژگی های شخصیت یک بارتندر باشد. تازمانیکه فرد نتواند در محیط واقعی کار قرار بگیرید و چالش ها و اتفاقات بار را از نزدیک لمس نکند، به هیچ وجه نمی تواند خود را حرفه ای بنامد.
تفاوت بارتندر و باریستا چیست؟
تفاوت این دو عمدتا در نوع نوشیدنی سرد و گرمی است که ارائه می کنند. باریستا به شخصی گفته می شود که نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو را تهیه و سرو می کند. امادر اصطلاح باریستا از نظر فنی، برای شغلی منظور می شود که به طور حرفه ای در تهیه اسپرسو، لاته و کاپوچینو آموزش دیده باشد.
بار سرد چیست؟
در کافه های امروزی قسمتی مجزا به نام بار سرد وجود دارد. ابزار تخصصی آماده سازی نوشیدنیهای سرد مانند بلندر، شیکر، مادلر، جیگر و… در بار سرد چیده شده و بارتندر مشغول درست کردن انواع نوشیدنیهای سرد در آن است. بار سرد را می توان بطور ساده، نوشیدنی های سرد یک منو کافی شاپ تعریف کرد که همچنین شامل نوشیدنی هایی مانند اسموتی و موکا و … است.
ابزار کار این حرفه :
- Shaker cobbler شیکر کوبلر
- barspoon قاشق بار (قاشق بلند Tall Spoon)
- Muddler مادلر
- Ice Crusher (یخ خرد کن)
- Jigger جیگر
- strainer صافی
بارتندر حرفه ای چه کسی است؟
چهار ویژگی اساسی كه شاخصه حرفه ای بودن اوست :
- اهميت به مشتری
- دقت
- سرعت
- كيفيت
اين چهار ويژگی تكنيكهای پايه در حرفه بارتندری هستند، حال اينكه فقط ۵۰ درصد حرفه ای بودن فرد را شامل می شوند و ۵۰ درصد ديگر به شخصيت او بستگی دارد.ی بارتندری شغلی است که نیاز به تمرین و تکرار زیاد و قرار گرفتن در محیط واقعی کار دارد.
موقعیت های شغلی :
پس از گذراندن دوره های عملی که از ضروریات تبدیل شدن به یک بارتندر حرفهای است، میتواند در کافهها و بارهای هتلها و رستورانها مشغول به کار شود. با این شغل می توان به درآمدی خوب، موقعیت اجتماعی و فردی بالایی رسید. فراموش نکنید که او در کنار کار حرفهای که انجام میدهد باید شنونده خوبی باشد و با برقراری ارتباط قوی با مشتری رضایت انها را جلب کند.
منابع :
دیدگاهتان را بنویسید