9 ویژگی که یک آشپزخانه رستوران باید داشته باشد

 

یکی از دغدغه های فکری افرادی که می خواهند رستورانی را تاسیس کنند این است که در آشپزخانه رستوران خود

هم بتوانند همه ی موارد بهداشتی را رعایت کنند و هم راندمان کاری نیروهای خود را بالا ببرند.

ما در اینجا به چند عامل تـاثیر گذار اشاره کرده ایم که شما می توانید در رستورانتان از آن استفاده کنید

طراحی محیط آشپزخانه کافه رستوران و رستوران:

از اولین ویژگی هایی که یک آشپزخانه ی رستوران باید داشته باشد طراحی محیط آن است. طراحی محیط و چیدمان

آشپزخانه تجاری میتواند عملکرد ،روان رستوران را مشخص کند.

در یک آشپزخانه با طراحی ضعیف کارکنان نمی تواند به اندازه کافی کارآمد باشند زیرا آن ها باید نگران برخورد با یکدیگر

باشند.

یک آشپزخانه  با طراحی و چیدمان خوب  به افراد کمک می کند تا کارها را  بدون هیچ آسیب و خستگی  انجام دهند.

فضای آشپزخانه رستوران

طراحی مناسب آشپزخانه

تجهیزات آشپزخانه رستوران :

تجهیزات یک آشپزخانه رستوران توسط سر آشپز  آن مشخص می شود و یکی از ضروری ترین لوازم مورد نیاز هر رستوران

است .

قبل از خرید تجهیزات حتما باید از تامین کنندگان این تجهیزات کمک بگیرید تا شما را در خرید با کیفیت ترین و بهترین

تجهیزات راهنمایی کنند

از جمله تجهیزات یک رستوران می توان به تجهیزات پخت و پز، تجهیزات سرمایشی ، تجهیزات نگهداری و انبارش و لوازم

آماده سازی مواد اولیه اشاره کرد

ایجاد مناطق کاری در آشپزخانه:

اقداماتی را که در آشپزخانه انجام می شود مشخص کنید و مناطق کاری ایجاد کنید: منطقه ای برای تزیین کردن غذا ، برش

، پخت ، سرخ کردن و موارد دیگر .

به این ترتیب از برخورد ، تنش و هرج و مرج  غیرضروری در آشپزخانه جلوگیری می شود

برای دیدن مقاله بهترین زمان مصرف قهوه اینجا کلیک کنید

آشپزخانه رستوران

آشپزخانه رستوران صنعتی

تهویه مناسب :

کار در آشپزخانه بدون تهویه بسیار سخت است. وجود بخار و دود در آشپزخانه رستوران ،  برای کارمندان شما

خطرناک و ناسالم است ،  همچنین ، شما نمی خواهید که مهمانان شما پس از ترک رستوران  “بوی غذا” دهند.

یک سیستم تهویه مناسب به کاهش  این آلاینده ها  کمک می کند و تحمل کلی آن را بهبود می بخشد.

به طور کلی باید در رستوران ها دما، رطوبت ، گرمای محیط را جهت رفاه و راحتی حال پرسنل و بهبود عملکرد آن ها حفظ

کرده و شرایط جوی مناسبی را  به وجود  آورد.

اندازه مناسب آشپزخانه رستوران:

اندازه آشپزخانه صنعتی باید با ظرفیت رستوران تناسب داشته باشد

البته انواع مختلفی از رستوران ها نیازهای متفاوتی دارند و نسبت ،اندازه و ظرفیت هرکدام از آن ها متفاوت است. اما

قانون کلی این است که در ازای  هر صندلی در رستوران تهیه حداقل 5 فوت مربع فضا برای آشپزخانه ضروری است.

این بدان معنی است که در یک رستوران با 60 صندلی آشپزخانه رستوران باید مساحت 300 فوت مربع را داشته باشد.

آشپزخانه رستوران

آشپزخانه صنعتی با اندازه متناسب

تجهیزات شستشو:

تجهیزات شستشوی ظروف غذا باید جدا از تجهیزات شستشوی دست باشد. بسته به تعداد افرادی که در آشپزخانه کار

می کنند ، ممکن است به چندین ایستگاه شستن دست نیاز داشته باشید که در نقاط مختلف آشپزخانه واقع شده اند.

اطمینان حاصل کنید که در اطراف این ایستگاه های شستشو ،کف پوش ضد لغزش وجود دارد و کف ها مرتباً تمیز و

خشک می شوند تا احتمال لغزش کاهش یابد

پوشش کف آشپزخانه رستوران:

تمام پوشش های کف باید بتوانند به طور موثر و کاملاً شسته و تمیز شوند. کف نباید چربی ، غذا یا آب را جذب کند و نباید

آفات را در خود نگه دارد ، یا باعث جمع شدن آب شود.

 انعطاف پذیری آشپزخانه:

روند پخت و پز در حال تغییر است و نیاز به تغییر منو در آینده چیزی است که می توان واقعاً انتظار داشت. اما گنجاندن بعضی

از غذاها ، سوپ و خورش به تجهیزات مختلفی نیاز دارد.

بنابراین اطمینان حاصل کنید که آشپزخانه شما انعطاف پذیر است و می تواند در آینده به خواسته های بازار پاسخ دهد

بهره وری انرژی در یک آشپزخانه صنعتی :

بهره وری انرژی در یک آشپزخانه می تواند به صرفه جویی در هزینه های پول ، آب و برق کمک کند.

بسیاری از متخصصان از ده های گذشته روش های صرفه جویی در مصرف انرژی را در پیش گرفته اند و مصرف انرژی و هزینه

های خود را کاهش داده اند .

در اینجا ما چند روش را بیان کرده ایم که به کاهش مصرف انرژی و هزینه های آب و برق شما کمک می کند.

آموزش کارکنان:

آموزش کارمندان به استفاده از ابزارهای جدیدترین فناوری در رستوران ها یک امتیاز مثبت است. این به این دلیل است که به

روند کاری کارکنان شما در آشپزخانه کمک می کند

روشنایی کارآمد:

با خاموش کردن لامپ های رشته ای با روشنایی با صرفه جویی در مصرف انرژی ، می توانید هزینه های برق روشنایی خود

را به شدت کاهش دهید.

لامپ های LED مصرف برق کمتری دارند و 10 برابر بیشتر از لامپ های رشته ای استاندارد دوام می آورند.

شما همچنین میتوانید از لامپ های CFL استفاده کنید. لامپ های CFL چند برابر لامپ های رشته ای استاندارد کارایی

دارند. آنها نور بیشتری نسبت به LED تولید می کنند و به خوبی می توانند  مناطق بزرگ رستوران شما را روشن کنند.

روشنایی کارآمد

بهره وری انرژی در رستوران

چیدمان کارآمد:

چیدمان آشپزخانه شما می تواند به طور مستقیم بر کارایی تجهیزات شما تأثیر بگذارد.

برای مثال اگر اجاق گاز خود را در کنار دستگاه یخ خود قرار دهید ، هوای محیط گرمتر می شود و دستگاه یخ به طور کارآمد

کار نمی کند.

کاهش دمای محیط و گرمای آشپزخانه رستوران :

به دنبال روش هایی برای کاهش گرما در رستوران خود باشید.

هنگامی که دمای محیط در آشپزخانه شما بسیار زیاد است ، تجهیزات تبرید برای خنک نگه داشتن غذاها بسیار سخت کار

می کنند.

با حداقل رساندن گرمای محیط ، می توانید از  عملکرد تجهیزات خنک کننده ی رستوران خود اطمینان حاصل کنید.

از تجهیزات القایی استفاده کنید – اجاق های القایی و تجهیزات القایی بدون استفاده از شعله یا مشعل کار می کنند و

همچنین شما می توانید  از هود ها و تجهیزات دیگر برای کمک به خارج شدن هوای گرم از آشپزخانه خود استفاده کنید.

از LED ها استفاده کنید – حتماً از لامپ های LED در آشپزخانه و محل های آماده سازی خود استفاده کنید زیرا به اندازه

لامپ های رشته ای گرما تولید نمی کنند.

منبع:https://www.lightspeedhq.com/

https://yourbusiness.azcentral.com/

https://www.webstaurantstore.com

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *