فهرست مطالب
آیا تفاوت بین انواع دانه های قهوه را می دانید؟
هر زمان که نیاز به خرید قهوه دارید ، چه در فروشگاه و چه در کافه ، با یک انتخاب روبرو خواهید شد.
معمولاً می توانید بین انواع قهوه ، قهوه عربیکا ، روبوستا و انواع رایج یکی را انتخاب کنید.
اگر ترجیحات خاصی در عطر ، بافت یا حتی قیمت دارید ، از همه انواع قهوه به طور مساوی لذت نخواهید برد.
این مقاله به شما کمک می کند تا دریابید که انواع قهوه در چه مشخصات عطر و طعمی متفاوت هستند.
قهوه ناجی لحظات خسته ، نوشیدنی که با عطر و طعم خود ما را به خود جذب می کند!
قهوه 1200-1300 سال است که در زندگی ما وجود دارد ، اما به نظر می رسد یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های تاریخ بشریت بوده است.
به حدی که قهوه در حدود 70 کشور جهان تولید می شود.
در سال های اخیر ، علاقه به قهوه در کشور ما نیز افزایش یافته است.
اما ، چند نفر از ما واقعاً می دانیم چه می نوشیم؟
چند نوع دانه قهوه وجود دارد و ویژگی های آنها چیست؟
اجازه دهید نگاهی دقیق به موضوع ارائه دهیم …
انواع قهوه ( انواع دانه ها و خصویات عطر و طعمی قهوه ها)
اول از همه ، چهار نوع اصلی قهوه عربیکا ، روبوستا ، لیبریکا و اکسسلسا هستند و هر چهار نوع طعم کاملاً متفاوت دارند.
انواع فرعی این دانه ها نیز وجود دارد.
اما اینها انواع اصلی دانه هستند.
این نوع دانه در حین فرآوری و برداشت طعم متفاوتی به خود می گیرد.
قهوه عربیکا چیست؟
دانه های عربیکا که به عنوان یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین انواع قهوه شناخته می شوند .
متداول ترین نوع قهوه هستند و دانه های با کیفیت بالاتری محسوب می شوند.
در حقیقت ، بیش از 60 درصد دانه های قهوه در جهان که تولید می شوند از نوع عربیکا هستند.
این حبوبات در ارتفاعات زیاد رشد می کنند و باید در منطقه ای باشند که بارندگی مداوم و سایه فراوان دارد.
شاید یکی از دلایلی که این نوع دانه قهوه را در سراسر جهان مشاهده می کنند این است که مراقبت از درختان آسان است.
آنها نسبتاً کوچک هستند و همچنین هرس آنها نیز آسان است.
اگرچه آنها ظریف هستند و می توانند تحت تأثیر محیط خود قرار گیرند.
انواع قهوه : قهوه روبوستا چیست؟
نوع بعدی دانه های قهوه روبوستا است که دومین نوع تولید شده در جهان است.
همانطور که از نامش مشخص است ، قهوه روبوستا مقاوم است و همچنین در برابر انواع بیماری ها مصون است.
این نوع دانه قهوه در آب و هوای گرم با بارندگی نامنظم بهتر رشد می کند و می تواند در ارتفاعات زیادی نیز رشد کند.
در مقایسه با دانه های عربیکا ، آنهایی که روی گیاه روبوستا رشد می کنند دارای دو برابر کافئین هستند ، به این معنی که آنها یک انتخاب عالی طعم تندتر هستند.
دانه ها ی قهوه روبوستا همچنین بافت صافی دارند و اغلب از انها به شکلات کوچک نیز اشاره می شود ، که آنها را برای خوردن با شیر و شکر ایده آل می کند (شاید به عنوان یک قهوه سرد).
قهوه روبوستا دومین قهوه تولید شده در جهان است که حدود 40 درصد از تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهد.
بیشتر دانه های روبوستا در ویتنام کشت می شوند ، اما در آفریقا نیز مزارع زیادی وجود دارد ، جایی که این دانه در اصل از آنجا آمده است.
طعم و مزه ی قهوه ی روبوستا چگونه است؟
وقتی صحبت از مزه به میان می آید ، روبوستا دارای طعم لاستیکی ، تلخ و شبیه که طعم خشکی را به جا می گذارد.
این به دلیل غلظت بالای کافئین و قند کمتر و همچنین تمرکز بسیار کمتر بر پردازش دانه های روبوستا است.
از طرف دیگر ، طعم تندتر روبوستا مکمل عالی عربیکا است ، به آن عمق ، طعم و گرم می بخشد.
روبوستا به دلیل غلظت بالای کافئین و اسید کلروژنیک و محتوای کمتر قند ، طعم تلخی دارد.
قهوه لیبریکا چیست؟
یکی از سخت ترین انواع قهوه دانه لیبریکا است.
آنها بزرگتر از سایرقهوه ها هستند .
دانه های لیبریکا نیز از نظر عطر بی نظیر هستند و برخی می گویند که لیبریکا نه تنها دارای طعمی دودی است بلکه طعم میوه ای و گلدار نیز هستند.
اکسلسا
اگرچه اخیراً جزو خانواده لیبریکا طبقه بندی شده است ، اما دانه قهوه اکسلسا در مقایسه با دانه قهوه لیبریکا از نظر طعم بسیار متفاوت است.
ویژگی های انواع قهوه
ما تا کنون 4 نوع اصلی دانه را پوشش داده ایم.
اکنون زمان آن فرا رسیده است که ویژگی های این دانه های انواع قهوه را بر اساس کشورها بیاموزید.
زیرا ده ها عامل مانند دما و ارتفاع بر طعم دانه های قهوه تأثیر می گذارد.
قهوه روبوستا ویتنامی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
با اطمینان می توان گفت تنها چیزی که تحت تأثیر جنگ ویتنام قرار نگرفت قهوه بود.
در ویتنام ، مردم دانه قهوه روبوستا با طعم قوی را ترجیح می دهند.
در واقع می توان گفت ویتنام سرزمین بومی روبوستا است.
ویتنام یکی از صادرکنندگان برتر قهوه در جهان است.
دانه قهوه روبوستا اندونزی چیست؟
اندونزی ، که ما اغلب با انواع جالب قهوه مرتبط می شنویم ، سالانه 660.000.000 کیلوگرم قهوه تولید می کند.
اگرچه کیفیت و طعم آن در مقایسه با برزیل و کلمبیا کم رنگ است ، اما در تولید جهانی قهوه جایگاه مهمی دارد.
انواع قهوه : مشخصات قهوه برزیل چیست؟
همانطور که می دانید برزیل یکی از برترین کشورهای تولید کننده قهوه است.
در برزیل ، 2.594.100 تن قهوه در سال 2016 تولید شد.
از جمله دلایل خوشمزه بودن قهوه پرورش یافته در برزیل ، مناطق وسیع تولید و کیفیت برتر محصول است.
قهوه تولید شده در برزیل اغلب ترجیح داده می شود زیرا اسیدیته کمی دارد.
قهوه عربیکا هند
دانه های قهوه عربیکا و روبوستا در هند به وفور رشد می کنند.
دانه های قهوه بسیار مشهور که در منطقه جنوبی کشور رشد می کنند به دلیل طعم ملایم و سطح بالای اسیدیته معروف هستند.
کلمبیا – عربیکا
کلمبیا که سهم عادلانه ای در تولید قهوه با 810.000.000 کیلوگرم در سال دارد ، از نظر طعم با دانه قهوه عربیکا کمی از برزیل عقب است.
از جمله انواع قهوه خوشمزه کلمبیا می توان به Extra و Supremo اشاره کرد.
دانه قهوه عربیکا اتیوپی
فرهنگ قهوه در اتیوپی به سال 800 بعد از میلاد باز می گردد حتی یافته های تاریخی نشان می دهد که سرزمین قهوه اتیوپی است.
اتیوپی سالانه 384،000،000 کیلوگرم قهوه تولید می کند
اوگاندا – عربیکا و روبوستا
قهوه اوگاندا از نظر عطر و اسیدیته شبه شباهت به قهوه آفریقایی دارد.
اما به اندازه قهوه کنیا یا اتیوپی محبوب نیست.
بیشتر قهوه تولید شده صادر می شود که کمک قابل توجهی به اقتصاد می کند.
از جمله انواع مهم قهوه تولید شده در اوگاندا ، بوگیشو است.
تفاوت انواع قهوه عربیکا و روبوستا
همانطور که قبلاً در مقاله ذکر شد ، یکی از تفاوت های اصلی بین دو نوع دانه طعم آن است.
روبوستا طعم تلخ تر و تلخ دارد ، در حالی که عربیکا معطر و کمی شیرین است.
به غیر از این ، در اینجا تفاوتهای عمده دیگری بین این دو وجود دارد:
- غلظت کافئین: دانه های عربیکا به طور معمول 0.8-1.4 درصد کافئین دارند ، در حالی که روبوستا 1.7-2.5 درصد کافئین دارد. این یکی از دلایل اصلی تلخ بودن روبوستا به همین دلیل است .
- میزان قند و اسید: روبوستا دارای مقدار بیشتری اسید کلروژنیک – که تلخی را اضافه می کند – و مقدار قند کمتری نسبت به عربیکا دارد.
- قیمت: از آنجا که تمایل به آن بسیار ساده تر است ، سریعتر بالغ می شود و گیاهان مقاوم تری دارد ، روبوستا ارزان تر از عربیکا است.
کلام آخر
همانطور که می بینید ، عربیکا و روبوستا دو نوع غالب دانه های قهوه در جهان هستند.
بنابراین ، اگر در این لحظه قهوه می نوشید ، احتمالاً یکی از این دو را مزه کرده اید.
اکنون تنها کاری که باید انجام دهید این است که در مورد نوع نوشیدنی قهوه ای که می خواهید تهیه کنید تصمیم بگیرید.
اغلب ، تولیدکنندگان قهوه دوست دارند این دو نوع را با هم ترکیب کنند تا ترکیبی کامل از بافت و عطر ایجاد شود.
کافه ساپورت بهترین انواع قهوه عربیکا و روبوستا را برای شما فراهم میکند
دیدگاهتان را بنویسید