فهرست مطالب
قهوه را هر سطح روست (درجه برشتگی ) که بخواهید روشن، متوسط یا تیره و به هر روشی که بخواهید می توانید دم
کنید . به شرط آن که بدانید که چگونه زمان دم ، دما و نسبت قهوه به آب بر طعم نهایی فنجان قهوه تأثیر می گذارد. این
مقاله قصد دارد به شما کمک کند تا بهترین قهوه اسپرسو را پیدا کنید و چگونگی دم کردن اسپرسو را در
یک دستگاه فوق اتوماتیک فرا گیرید .
اگر دستگاه اسپرسو ندارید ولی به اسپرسو علاقه دارید، روش درست کردن آن را در مقاله تهیه قهوه اسپرسو بدون دستگاه یاد بگیرید.
قهوه مناسب برای دستگاه اسپرسو
برای درست کردن یک اسپرسوی خوش طعم مقاله تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه را از دست ندهید.
آیا برای دستگاه اسپرسوساز به قهوه خاصی نیاز داریم؟
این یکی از سوالات رایج برای دارندگان دستگاه اسپرسوساز جدید است. آیا برای دستگاه اسپرسوساز به قهوه خاصی
نیاز داریم؟ مهم ترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که اسپرسو شکلی از قهوه یا دانه قهوه نیست. برشته
کردن هم نیست. اسپرسو فرآیند استفاده از آب داغ با فشار بالا برای تهیه قهوه آسیاب شده بسیار ریز است. شما به چیز
خاصی نیاز ندارید و می توانید از هر نوع دانه ای برای استفاده از دستگاه اسپرسوساز خود استفاده کنید. هر ترکیبی
از رست که برای دستگاه اسپرسوساز خود استفاده می کنید به ترجیح شخصی و طعم/ترکیبی که به دنبال آن هستید
بستگی دارد.
البته، اگر قصد استفاده از قهوه معمولی را دارید، همیشه باید از آسیاب های ریز استفاده کنید. زیرا اگر این کار را نکنید،
ممکن است طعم تلخی را تجربه نمایید.
قهوه مناسب برای دستگاه اسپرسو چیست ؟
همان طور که در مقدمه ذکر شد، هر سطح رست قهوه می تواند برای اسپرسو مناسب باشد . اما بهتر است بدانید
قهوههایی که سبکتر برشته میشوند، در نسبتهای بالاتر آب به قهوه، مانند شات معمولی یا لانگو، بهتر عمل میکنند و
البته این قاعده با اضافه کردن شیر به نوشیدنی اسپرسو تغییر می کند. با اضافه کردن شیر به نوشیدنی، طیف قهوههایی
که به خوبی با اسپرسو کار میکنند تغییر میکند. هر چه شیر بیشتری به نوشیدنی خود اضافه کنید، سطح رست قهوه
باید تیرهتر یا قویتر باشد تا بهترین کیفیت را ارائه دهد .
نکته کلیدی از موارد فوق این است که سطح رست قهوه بستگی به نوع نوشیدنی اسپرسو شما دارد.
آیا با قهوه گانودرما آشنایی دارید؟ برای آشنایی با این قهوه و خواص آن مقاله قهوه قارچ گانودرما چیست را مطالعه کنید.
قهوه مناسب برای دستگاه اسپرسو
قهوه مناسب برای دستگاه اسپرسوساز فوق اتوماتیک
اگر صاحب یک دستگاه اسپرسوساز فوق خودکار هستید، انتخابهای شما برای قهوههایی که بهترین عملکرد را برای
آن دستگاه دارند کمی محدود است . ماشینهای فوق خودکار در سهولت استفاده و طراحی امتیاز بالایی کسب میکنند .
اما به دلیل عدم کنترل دما، تغییر اندازه آسیاب و سیستم پیچیده داخلی که تمیز کردن آن دشوار است، برای دم کردن طیف
گستردهای از قهوهها مشکل دارند. تحقیقات نشان میدهد که اکثر دستگاههای اسپرسوساز فوقالعاده خودکار
بسیار کم تر از آنچه بسیاری از کارشناسان قهوه توصیه میکنند قهوه را دم میکنند .
بنابراین قهوههای برشتهشده تیرهتر در این دستگاهها بهترین عملکرد را دارند،با این حال نباید قهوه بیش از حد برشته شود.
زیرا قهوههای روغنی تیره میتوانند در طول زمان سیستم داخلی ماشینهای فوقخودکار را خراب کنند و بر دمکردن های
بعدی قهوه تأثیر می گذارد . هنگام استفاده از قهوه تیره روغنی، روغن ها لایه ای را در داخل محفظه دم ایجاد می کنند که
حذف آن با فرآیند تمیز کردن استاندارد دستگاه دشوار است. این روغن ها با گذشت زمان ممکن است فاسد شوند که بر دم
کردن بعدی قهوه در دستگاه شما تأثیر می گذارد .
قهوه مناسب برای دستگاه اسپرسو
بهترین سطح رست قهوه برای انواع نوشیدنی
همانطور که قبلا ذکر شد، قهوه هایی که در سطوح مختلف برشته شده اند (روشن، متوسط، تیره) می توانند در نهایت بر
روی نوشیدنی هایی که از دستگاه های اسپزسو ساز استخراج می شوند تاثیر بگذارند. برای مثال: قهوههای
برشتهشده روشنتر در حدود ۲۰۳ تا ۲۱۲ درجه فارنهایت بهترین طعم و عملکرد را دارند، در حالی که قهوههای برشته شده
متوسط و تیرهتر در دمای ۲۰۳ درجه فارنهایت یا کمتر از آن بهترین طعم را دارند. عدم توانایی در تغییر دمای دم کردن،
قهوههایی را که بهترین عملکرد را روی دستگاه شما دارند، محدود میکند، مراقب این ویژگی باشید یا محدودیتهای
دستگاهتان را درک کنید.
1- قهوه برشته شده سبک : قهوههای برشتهشده سبکتر در نسبتهای بالاتر آب به قهوه مانند شات «معمولی» یا
«لانگو» بهتر عمل میکنند.
قهوه برشته شده سبک در اسپرسو معمولی ، آمریکانو یا نوشیدنی های دیگر بر پایه شیر مانند ماکیاتو یا کورتادو
عالی عمل می کند.
2-قهوه برشته شده متوسط : قهوه های با روست متوسط برای اکثر نوشیدنی های اسپرسو پاسخگو است و در بسیاری از
نسبت ها و انواع نوشیدنی ها به خوبی عمل می کند .
به آن قهوه اجازه می دهد تا کاراملی شده و به خوبی با شیر ترکیب شود با این حال هم چنان باید در تهیه
نوشیدنی های خود نسبت های مناسب ترکیبات را رعایت کنید .
3-قهوه برشته تیره : بعضی افراد روست تیره را خیلی تلخ و قوی برای شات های مستقیم اسپرسو می دانند، اما اگر آن
را خیلی سردتر دم کنید ، کیفیت خوبی خواهد داشت .
اگر می خواهید با رست قهوه و انواع آن آشنا شوید، مقاله انواع رست قهوه را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید