تفاوت قهوه ترک و اسپرسو :
تفاوت قهوه ترک و اسپرسو بسیار زیاد هستند و هر دو جز خوشمزه ترین و خوش طعم ترین ها محسوب می شوند. این دو نوع قهوه از قدیمی ترین سبک های تهیۀ قهوه بوده و محبوبیت بسیار زیادی دارند. اما اینکه شما کدام یک را ترجیح دهید بستگی به انتظار و ذائقه شما دارد. هر دو نوشیدنی طرز تهیۀ بسیار آسانی دارند و شما به راحتی می توانید آن ها را تهیه و در منزل نوش جان فرمایید. اما دارای نقاط قوت و ضعفی نیز هستند.
برای درست کردن یک اسپرسوی خوش طعم مقاله طرز تهیه اسپرسو با دستگاه را از دست ندهید.
قهوه ترک و اسپرسو :
قهوه ترک و اسپرسو هردو نوشیدنی های کاملا قوی هستند ،اما قوت خود را از عوامل مختلفی می گیرند. برای درست کردن قهوه ترک نیاز به تجهیزات خاصی نیست،اما مراحل تهیۀ قهوه اسپرسو نوعی عصاره گیری است. برخلاف قهوه ترک، برای تهیه اسپرسو به یک ابزار تخصصی نیاز داریم. در اینجا به تفاوت های این دونوع قهوه خوشمزه و خوش طعم می پردازیم :
1- تفاوت قهوه ترک با اسپرسو : طرز تهیه
دو روش تهیۀ قهوه از اروپا منشاء گرفته اند و هر دو در تمام دنیا مشهور هستند و طرفداران زیادی دارند اما هرکدام طرز تهیۀ کاملا متفاوتی دارند.
_ قهوه ترک با جوشاندن آسیاب های ریز قهوه در آب تهیه می شود ، اما اسپرسو با اعمال فشار بالا.
_ دم کردن قهوه ترک معمولاً بیشتر از اسپرسو طول می کشد.
در این مبحث نگاهی به طر تهیه آنها می اندازیم :
طرز تهیۀ قهوه ترک :
وسایل مورد نیاز :
1- قهوه جوش
2- پودر قهوه ترک
(همان طور که گفتیم باید خیلی ریز آسیاب شده باشد به اندازه ایی که مانند پودر کاکائو نرم باشد. یا اینکه برای راحتی کار میتوانید از پودر های حاضر در را بازار خریداری کنید.)
3- آب سرد
4- شکر
(سلیقه ای است و می توانید استفاده نکنید.)
طرز تهیه :
1- به ازای هر نفر یک فنجان قهوه خوری آب سرد در درون قهوه جوش بریزید.
2- به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری قهوه درون قهوه جوش بریزید.
3- اگه تمایلی به اضافه کردن شکر دارید آن را در این مرحله به ترکیبات درون قهوه جوش اضافه کنید.
4- ترکیبات درون قهوه جوش را کاملا باهم ترکیب کنید.
5- قهوه جوش را روی حرارت کم بگذارید.
زمان دم کشیدن قهوه ترک ممکن است سه الی چهار دقیقه طول بکشد. باید حواستان باشد که قهوه سر نرود و زمانی دم می کشد که کف تیره مانندی روی سطح قهوه قرار گرفته باشد. در این زمان قهوه جوش را از روی حرارت برمیداریم .
نکته : اگر میخواهید قهوه تان غلیظ تر باشد میتوانید 10 الی 20 ثانیه دوباره آن را روی حرارت بگذارید.
6- زمانی که به غلظت مورد نظرتان رسید مقداری از کف روی سطح قهوه را بردارید و درون فنجان ها بریزید و بعد از این کار قهوه را آرام آرام درون فنجان ها بریزید.
انواع مختلفی از قهوه ترک وجود دارد :
ساد : بدون قند
از سکرلی : با کمی شکر
اورتا سکرلی : شکر کمی بیشتر
کوک سکرلی : با شکر فراوان!
آیا با قهوه گانودرما آشنایی دارید؟ برای آشنایی با این قهوه و خواص آن مقاله قهوه گانودرما چیست را مطالعه کنید.
طرز تهیۀ اسپرسو :
به دو روش می توان قهوه اسپرسو تهیه کرد :
1-با استفاده از دستگاه موکاپات
مواد لازم :
_ یک قاشق غذا خوری سرپر پودر قهوه
_ آب
دستورالعمل :
_ در مرحلۀ اول دستگاه را باز می کنیم و در قسمت پایینی دستگاه آب می ریزیم. دقت داشته باشید که آب باید زیر سوپاپ شود.
_ در مرحلۀ دوم در قسمت وسطی دستگاه که سبد قهوه نیز میگویند قهوه را می ریزیم. قهوه را در وسط جمع می کنیم به حالت کوه مانندی در می آوریم و بعد با پشت قاشق آن را کاملا صاف می کنیم.
_ در مرحلۀ سوم قسمت بالایی دستگاه را سرجایش گذاشته و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
_ در مرحلۀ چهارم پس از گذشت چند دقیقه می فهمید که قهوه در حال جمع آوری در قسمت بالایی دستگاه است. پس از جمع آوری اسپرسو را در دورن فنجان ریخته و میل کنید.
2- با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز
مواد لازم :
_ قهوه
_ آب
دستوارلعمل :
_ در مرحلۀ اول دستگاه را روشن میکنیم و یک پیمانه قهوه را در پرتافیلتر میریزیم و با انگشت سطح قهوه را صاف می کنیم.
_ در مرحلۀدوم با ته تمپر به آرامی سطح قهوه را صاف و یکدست میکنیم.
_ در مرحلۀ سوم پرتا فیلتر را در جای خود قرار میدهیم.
_ در مرحلۀ چهارم مخزن آب را پر میکنیم.
_ در مرحلۀ پنجم فنجان ها را زیر شیر میگذاریم و دکمۀ قهوه ساز را فشار می دهیم تا فنجان ها پر شوند.
2-تفاوت قهوه ترک با اسپرسو : کافئین
حتی اگر از دانه های یکسانی در یک رست استفاده کنید،محتوای کافئین متفاوتی در هر دو قهوه دریافت خواهید کرد. بیشتر این بر اساس اندازه آسیاب و زمان دم کردن است. در اسپرسو به دلیل اینکه بیشتر برشته می شود مقدار کافئین زیادی را از دست می دهد. بطور کلی اسپرسو کافئین کمتری نسبت به سایر نوشیدنی ها دارد. برای قهوه ترک از بو دادن استفاده خواهد شدو به دلیل اینکه برای مدت طولانی با آب در تماس است کافئین بیشتری از آن استخراج خواهد شد.
3-تفاوت قهوه ترک با اسپرسو : آسیاب
بزرگترین تفاوت در تهیه قهوه ترک و اسپرسو، اندازه آسیاب مورد استفاده برای این دو است. در حالی که بسیاری از عوامل می توانند مشابه باشند، اندازه آسیاب تفاوت تعیین کننده بین قهوه ترک و اسپرسو است. اسپرسو، آسیاب بسیار ریزی دارد اما قهوه ترک یک سطح از اسپرسو ریز تر است ، تقریبا ً قوام آرد مانندی دارد. آسیاب اسپرسو می تواند حدود 400 میکرون باشد. با این حال، آسیاب ترکی معمولاً کمتر از 200 میکرون است. بیشتر برشته کننده ها این امکان را به شما میدهند که دانههای آسیاب شده را به اسپرسو برسانید، اما فکر نمیکنم خیلیها خدمات آسیاب کردن قهوه ترک را ارائه دهند. اکثر آسیاب های معمولی نمی توانند برای قهوه ترک به اندازه کافی آسیاب کنند . بنابراین مطمئن شوید که دستگاهی را انتخاب میکنید که تنظیمات آسیاب زیادی در سمت ریز دارد.
4- تفاوت قهوه ترک با اسپرسو : طعم
طعم معیار قضاوتی است که این دو قهوه را متمایز می کند. هر دو دارای مشخصات طعم منحصر به فرد هستند و از این رو تشخیص آنها بسیار آسان است. قهوه ترک به دلیل جوشیدن کف بسیار غنی داردو طعم تند و تیره دارد. از آنجایی که قهوه ترک فیلتر نشده است تفاله های آن را احساس خواهید کرد. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید، بگذارید قهوه کمی استراحت کند. که اولا خنک شود و از طعم آن بیشتر لذت ببرید دوما تفاله های آن ته نشین شود. از طرف دیگر اسپرسو یک شات است و معمولا در نوشیدن اسپرسو کمی صبر می کنیم که مقداری خنک شود و سپس آن را می نوشیم . برخی افراد معتقد هستند که اسپرسو را باید در 3 جرعه نوشید ، با فاصله از هم تا طعم و بافت متفاوتی در هر جرعه داشته باشید.
سوالات متداول :
1- آیا می توانید با قهوه ترک، اسپرسو درست کنیم ؟
اگرچه تفاله های قهوه ترک بسیار شبیه تفاله های اسپرسو هستند. اما اگر بخواهید قهوه ترک را در دستگاه اسپرسو ساز دم کنید ،طعمی شبیه به اسپرسو نخواهید داشت.
2- چه چیزی قهوه ترک را متمایز می کند ؟
قهوه ترک در آبجوش دم می شود و تفاله ها فیلتر نخواهد شد. شکر نیز از ابتدای کار به آن اضافه می شود.
منبع :
دیدگاهتان را بنویسید