تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا تنها در ظاهر نیست. طعم، رایحه، کافئین، قیمت، کرما و میزان اسیدیته‌ در این قهوه ها با هم تفاوت‌ های بسیاری دارند. شاید برای شما سوال به وجود آمده باشد که برای خرید قهوه ، قهوه روبوستا با عربیکا چه تفاوتی دارند؟ سلیقه های متنوعی در بین افراد مختلف وجود دارد. یکسری ها طعم تلخ را دوست دارند و قصد دارند کافئین بالا به بدن برسانند که می توانند از قهوه روبوستا استفاده کنند. برخی دیگر از افراد به دلیل  تلخی کمتر و طعم ترشی عربیکا و همچنین با توجه به شرایط بدنی، نمی خواهند که کافئین بالایی را مصرف کنند برای این افراد، قهوه عربیکا گزینه مفیدی به شمار می رود.

قهوه عربیکا به خاطر ویژگی‌ های مخصوص مشهور است. طعم این قهوه شیرین و میوه‌ ای و دارای اسیدیته بالا است. میزان کافئین در عربیکا کمتر از سایر انواع قهوه می باشد و عطر پیچیده‌ ای دارد. به سبب این ویژگی‌ ها، قهوه عربیکا یکی از بهترین انواع قهوه شناخته می‌ شود و معمولا برای قهوه‌ های تخصصی استفاده می‌ شود. عربیکا برای رشد بهینه به محیطی با دمایی بین 15 تا 24 درجه‌ سانتی‌ گراد نیاز دارد. عربیکا اساسا در ارتفاعات بالا قابل کشت و رشد است. این گونه به داشتن طعمی غنی، اسیدیته و رایحه‌ های بیشتر و کافئین کمتر مشهور است.

قهوه روبوستا در ارتفاعات کمتر از عربیکا، بین 300 تا 800 متر از سطح دریا ، کشت می شود و مقاومتی بالا در برابر بیماری‌ ها و آفات نشان می‌ دهد. قهوه‌ روبوستا از بادی سنگین‌ تر، طعمی قوی‌ تر، شدت رایحه کمتر و کافئین بالاتری نسبت به قهوه عربیکا برخوردار است. از دانه‌ های قهوه‌ روبوستا معمولا در تولید قهوه‌ های فوری نیز استفاده می‌ شود.

مهم‌ ترین نکات تفاوت عربیکا و روبوستا 

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

قهوه عربیکا از طعمی ملایم، شیرین و عطری غنی برخوردار است و همچنین کافئین کمتری نیز دارد اما گران‌ تر است، در حالی که قهوه روبوستا طعمی به مراتب قوی و تلخ با کافئین بالا دارد و همچنین مقاوم‌ تر است و ارزان‌ تر می باشد. تفاوت اصلی قهوه عربیکا و روبوستا در طعم و کافئین ، شرایط کشت ، قیمت، شکل ظاهری دانه و کاربرد در ترکیبات قهوه می باشد.

طعم و عطر (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : قهوه عربیکا دارای طعمی شیرین‌ تر، پیچیده‌ تر و لطیف‌ تر با نت‌ های میوه، گل، شکلات و مغزها است. عربیکا طعم یادهای میوه ای،گلی، شکلاتی و بادی روان دارد و از اسیدیته‌ بالاتری نیز برخوردار است.
  • روبوستا : قهوه روبوستا از طعمی قوی، تلخ‌ تر و خاکی‌ تر با رایحه‌ ای تندتر برخوردار می باشد. روبوستا با اسیدیته‌ کمتر، طعم‌ یادهای آجیلی و شکلات تلخ دارد که اکثرا تلخ‌ تر از عربیکا می باشد.

کافئین (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : دانه‌ های قهوه عربیکا حاوی کافئین کمتری می باشند و میزان کافئین آن‌ ها حدود 1 تا 1.5 درصد است. این امر سبب شده که طعم این نوع قهوه ملایم‌ تر و کمتر تلخ باشد.
  • روبوستا : روبوستا دارای میزان کافئین بیشتری است که به طور معمول بین 2 تا 2.7 درصد متغیر می باشد. این میزان کافئین بالا سبب تلخ‌ تر شدن قهوه روبوستا شده است.

محتوای قند و چربی (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : قهوه عربیکا از قند و چربی بیشتری نسبت به قهوه روبوستا برخوردار است.
  • روبوستا : قهوه روبوستا قند کمتری دارد.

شرایط کشت (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : قهوه عربیکا در ارتفاعات و در مناطقی با آب و هوای معتدل و مرطوب رشد بهتری دارد و همچنین به مراقبت بیشتری نیز نیاز دارد.
  • روبوستا : قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین‌ تر، مناطق گرم و خشک مقاوم‌ تر می باشد و در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت نسبتا بیشتری دارد.

قیمت و دسترسی (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : قهوه عربیکا به دلیل تقاضای بالا ، گران‌ تر از روبوستا می باشد. اکثر زیرگونه‌ های عربیکا نسبت به زیرگونه‌ های روبوستا از کیفیت و قیمت به مراتب بالاتری برخوردار هستند.
  • روبوستا : قهوه روبوستا ارزان‌ تر است و در ترکیبات معمولا برای کاهش هزینه استفاده می‌ شود.

شکل ظاهری دانه (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : دانه‌ های قهوه عربیکا بیضی‌ شکل و کشیده‌ تر با خط وسط موج‌ دار می باشند.
  • روبوستا : دانه‌ های قهوه روبوستا گردتر و کوچک‌ تر با خط وسط صاف و مستقیم و دو طرف کمی برجسته می باشد.

کاربرد (عربیکا و روبوستا) :

  • عربیکا : با توجه به طعم ملایم و شیرینی که عربیکا دارد، برای تهیه‌ قهوه‌ های تخصصی، قهوه‌ های دمی و اسپرسوهای خالص استفاده می‌ شود.
  • روبوستا : این قهوه به دلیل طعم قوی و کافئین بالا، در انواع قهوه‌ های اسپرسو و قهوه‌ های فوری استفاده می‌ شود همچنین، کافئین بالاتر روبوستا کمک می‌ کند که کرمای بیشتری روی اسپرسو ایجاد شود.

قبل از اینکه برای خرید قهوه اقدام کنید، مقاله راهنمای خرید قهوه را مطالعه کنید تا خرید بهتری داشته باشید.

ترکیب عربیکا و روبوستا چه مزایایی دارد؟

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

اگر به دنبال قهوه ای می باشید که تمرکزتان را بالا ببرد، انرژی را افزایش دهد قهوه روبوستا بهترین گزینه است. می توانید این قهوه را با قیمت مناسب تر نسبت به عربیکا تهیه کنید و از بابت چربی و قند آن نگرانی نداشته باشید و از خاصیت های آن لذت ببرید. اما این قهوه بسیار تلخ است و طعم و عطر همه پسندی ندارد و احتمال دارد سلیقه شما نباشد. در مقابل، قهوه عربیکا بدن را آرام می‌ کند، باعث آرامش می شود و خواص بی نظیری دارد همچنین دارای طعم و عطر مطلوبی است.

در نهایت اگر باز هم نمی دانید که از کدام نوع قهوه استفاده کنید، می توانید که آنها را به مقدار دلخواه ترکیب کنید و از ویژگی های هر دو لذت ببرید! با توجه به تفاوت قهوه عربیکا و قهوه روبوستا، از ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا در تولید بسیاری از محصولات تولید شده با قهوه استفاده می‌ شود و به دلایل مختلف گزینه‌ ای کاملا ایده‌ آل برای بسیاری از افراد می باشد. ترکیب عربیکا و روبوستا می‌ تواند بهترین ویژگی‌ های هر دو نوع قهوه را در اختیار مصرف‌ کننده قرار دهد. مزایای ترکیب کردن این دو نوع قهوه را در ادامه بیان خواهیم کرد:

تعادل در طعم و عطر : طعم ملایم، شیرین و اسیدیته بالا در عربیکا سبب شده که این نوع قهوه، گزینه‌ بسیار مناسب برای قهوه‌ های ترکیبی باشد همچنین از طرف دیگر طعم قوی‌ تر و تلخ‌ تر روبوستا باعث شده که این قهوه به قهوه‌ های ترکیبی طعم بیشتری اضافه کند. روبوستا به دلیل کافئین بالاتر و طعم تلخ‌ تر به طور معمول برای ایجاد تعادل در ترکیب با عربیکا مورد استفاده قرار می گیرد.

افزایش فوم قهوه در اسپرسو : با توجه به میزان کافئین بیشتر روبوستا و روغن‌ های طبیعی در این نوع قهوه، فوم یا کرمای قهوه‌ های ترکیبی تهیه شده با این نوع قهوه بهتر و غلیظ‌ تر است. این ویژگی در تهیه اسپرسو کاملا اهمیت دارد و به بهتر شدن طعم و ظاهر کمک می‌ کند.

بهبود تعادل کافئین : ترکیب عربیکا و روبوستا تعادلی در کافئین ایجاد می کند. عربیکا کافئین کمتر و طعم ملایم‌ تری دارد، در حالی که روبوستا کافئین بالاتری دارد و تلخی بیشتری به قهوه می‌ بخشد.

هزینه اقتصادی : قهوه روبوستا معمولا ارزان‌ تر است، ترکیب آن با قهوه عربیکا هزینه تولید قهوه را کاهش می دهد.

نسبت‌ های ترکیب : نسبت ترکیب عربیکا و روبوستا بسته به نوع محصول و سلیقه متفاوت است. ترکیب عربیکا و روبوستا گزینه‌ ای کاملا مناسب برای دستیابی به طعم، عطر و میزان کافئین دلخواه می باشد. این ترکیب‌ ها معمولا برای تهیه انواع اسپرسوی با کیفیت بسیار مناسب هستند و با امتحان کردن هر کدام از این نسبت‌ ها و ترکیب‌ ها، می‌ توانید ترکیب ایده‌ آل خود را پیدا کنید.

اگر به دنبال قهوه‌ ای اصیل، تازه و باکیفیت می‌ باشید، خرید قهوه از فروشگاه کافه ساپورت بهترین گزینه‌ خواهد بود. شما می‌ توانید برای خرید قهوه مرغوب برندهای معتبر به سایت فروشگاه کافه ساپورت سر بزنید و محصول مورد نظر را سفارش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جدیدترین محصولات صفحه اینستاگرام کافه ساپورت را دنبال کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *